preventiva

Čak 3200 engleskih huligana dobilo zabranu za JAR

Foto: Pixsell
Čak 3200 engleskih huligana dobilo zabranu za JAR
26.01.2010.
u 19:58
Englesko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je u utorak kako je 3200 poznatih huligana dobilo zabranu putovanja na ovogodišnje Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričku Republiku.
Pogledaj originalni članak

Izgrednici koji se nalaze na popisu tijekom trajanja svjetske smotre, od 11. lipnja do 11. srpnja, morat će svoje putovnice predati vlastima.

- Ta se metoda dosad pokazala iznimno uspješnom u sprečavanju huligana da odu na gostovanja - piše u priopćenju.

Englezi su preventivnu metodu počeli oštrije primjenjivati nakon SP-a 1998. i EP-a 2000., kad su njihovi huligani prouzročili velike nerede, ponajprije u Marseilleu i Charleroiju. Otada nije bilo većih incidenata.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KA
kajinx
16:01 27.01.2010.

Kako su ih mogli pronaći, zamisli 3200 ! Naš savez ne može pronaći niti 20 koji nas (namjerno) sramote.