SRETAN ROĐENDAN!

Centimetri su ga dijelili od smrti, iz Hajduka je otišao da spasi oca, a Hrvatskoj je donio veliku radost

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Hrvatska i Rusija na Poljudu igraju odlučujuću utakmicu za izravni plasman na SP
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Hrvatska na Poljudu svladala Sloveniju 3:0
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka
02.02.2022.
u 09:42
Ivan se sa samo 17 godina morao preseliti u Francusku kako bi spasio cijelu obitelj. Njegov je otac zapao u dugove, a kako bi preživjeli, mladi je nogometaš potpisao za francuskog drugoligaša, Sochaux. Sa sobom je poveo majku i sestru...
Pogledaj originalni članak

Sjajni hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić slavi svoj 33. rođendan!  Iako je viceprvak svijeta, igrao je u najboljim klubovima na svijetu, legenda je Hajduka iako je iz njega rano otišao, nije sve oduvijek bilo tako bajno. A dramatično razdoblje počelo je upravo u vrijeme kada je Ivan bio u Hajduku, no život ga je odveo u drugom smjeru.

Naime, Ivan se sa samo 17 godina morao preseliti u Francusku kako bi spasio cijelu obitelj. Njegov je otac zapao u dugove, a kako bi preživjeli, mladi je nogometaš potpisao za francuskog drugoligaša, Sochaux. Sa sobom je poveo majku i sestru.

- Kada sam išao u Sochaux, a nisam znao zašto, imao sam samo 17 godina. Tek sam kasnije doznao o čemu je bilo riječ. No, to je moj obiteljski problem, koji neka ostane unutar familije. Sada to nije bitno. Igrao sam u Francuskoj dvije i pol godine, naučio sam jezik. Iako nisam bio u prvoj ekipi, imam lijepe uspomene, ostat će mi u lijepom sjećanju - rekao je Perišić za Sportske Novosti 2018. godine uoči finala legendarnog Svjetskog prvenstva u Rusiji, ali njegov je otac ranije za Slobodnu Dalmaciju otvoreno rekao:

- Imao sam poslovnih problema. Mogao bih ja sada kukati o ljudima koji su meni ostali dužni, koji su me prevarili za veliki novac, ali neću, nisam takav čovjek. Za sve što mi se u biznisu dogodilo sam sam kriv. Nisam bio dorastao nekim situacijama, krivo sam procijenio određene momente - govorio je 2014. Ante Perišić i dodao:

- Jednom za svagda želim reći kako nije istina kako Hajduk nije prepoznao Ivanov talent. Dapače, istina je sasvim drukčija, Ivan je bio određen da, bez obzira na godine, te sezone bude nositelj igre u Hajduku. No, moja je odluka bila da prihvatimo ponudu Sochauxa, Hajduk je učinio sve što je mogao. Svjestan sam bez Hajduka, pa makar za svoj najdraži klub nije odigrao ni sekunde u službenim utakmicama, ne bi bio ono što je danas - veli Ante.

Medijima je otkrio i jeziv trenutak u kojemu je njegov sin izbjegao tragediju.

Jednom je prilikom, pak, jedna izvukao živu glavu, i to za djelić sekunde. Bilo je to 1999. godine...

- Uh, kao da se drugi put rodio u tom trenutku. Nedostajalo je desetak centimetara da nastrada. S prijateljima je ušao na nekakvo gradilište, a radnici su sa zgrade bacali žbuku i građevinski materijal. Nasreću, samo ga je okrznulo po ramenu. I danas se naježim kad pričam o tome - ispričao je.

Oženio je srednjoškolsku ljubav

Ljubav koju pruža svojim bližnjima je bezgranična. Obožavao je Ivan i svoju pokojnu baku. Od nje se oprostio emotivnom porukom:

- Riječi ne mogu opisati kako se trenutno osjećam. Srce mi se slama zbog toga što znam da te više neću vidjeti, tebe - osobu koja mi je dala tako puno. Otišla si bez pozdrava i pokazala mi koliko je život nepredvidljiv. Ali nastavit ćeš živjeti u mojim mislima i duhu, draga moja bako. Moj anđele čuvaru. Počivaj u miru dok ja radim sve kako bih te činio ponosnom. Tvoj unuk”.

Ako ga gleda negdje s neba, baka je danas ponosna. 

Napadač Inter Milana u braku je s 32-godišnjom Josipom, a sudbonosno su da izrekli u tajnosti u crkvi svetog Mihovila u mjestu Grohote na Šolti uoči osme godišnjice njihovog civilnog braka.

Među uzvanicima bili su samo članovi njihove bliže obitelji, a vjenčao ih je don Vinko Bus. Par se upoznao u srednjoj školi. Navodno su zajedno sjedili u klupi, a sada imaju dvoje djece - Leonarda i Manuelu.

Iznenađujuće, kako doznaje Sky Sport, čelnici Intera odlučili su da Perišiću neće produžiti ugovor, iako je u posljednjih godinu dana pokazivao sjanu formu i u klubu i u reprezentaciji. O tome su i obavijestili vatrenog te mu savjetovali da počne pregovarati s drugima kako bi s dolaskom ljeta mogao u novu sredinu.

Iako su oni spremni pustiti ga iz svojih redova, sigurni smo kako Zlatko Dalić baš i ne bi te da se, kao i hrvatski navijači, raduje još mnogobrojnim maestralnim potezima našega vatrenog Omišanina. Ivane, sretan rođendan!

 

Ekskluzivno za Večernji

Srna otvorio dušu: Očekivao sam drugačiji oproštaj od reprezentacije, a nisam prežalio Euro u Francuskoj

Teško se pomiriti s time da više nema ovacija publike, zvižduka,adrenalina... To je sportski PTSP i ja ga prolazim kad svira himna i igra reprezentacija. U Metkoviću imam muzej u kojem je više od 800 dresova, svi moji trofeji, kopačke s važnih utakmica, isječci iz novina... U Ukrajini život normalno teče, rade škole, restorani, ne očekuju ljudi rat. Bio bi to treći rat u mojem životu i ja vjerujem da ga neće biti

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
22:57 05.02.2022.

Bravo Ivane, sve najbolje i hvala za lijepe trenutke koje si nam priustio sa repkom.

Avatar Croatino
Croatino
11:43 02.02.2022.

Nazalost cesto podcijenjen, u reprezentaciji i klubovima. U zadnjih 10 godina poslije Modrica nas najbolji igrac, uvijek spreman dati sve za repku. Gol protiv Engleza cu uvijek pamtiti, puno njih zaboravlja da je dao i super gol protiv Francuza u finalu, tako i protiv Islanda 2018. Sretan rodjeandan i daj jos koji gol u Kataru!!

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
10:42 02.02.2022.

Sretan rođendan Ivane.