GREGORY SERTIĆ

Često izvodi piruete poput slavnog Zidanea

18.05.2009.
u 12:02
Pogledaj originalni članak

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić u subotu navečer obavio je preliminarne pregovore s vezistom Bordeauxa Gregoryem Sertićem (19). Prema raspoloženju najmlađega prvotimca Girondinaca i njegova oca Jeana, veliki su izgledi da Gregory uskoro, čim dobije hrvatsku putovnicu, zaigra za domovinu svoga djeda.

Pokojni Milan Sertić bio je rodom iz Kamenice pokraj Josipdola, što znači da po Fifinu statutu nema prepreka da Gregory postane hrvatski reprezentativac. Ta zapreka, primjerice, koči Cvitanića, jer je Hrvat tek u trećem koljenu, po pradjedu.

No, iako su Sertići načelno dali svoj pristanak Srebriću, uvijek postoji opasnost da Francuzi pokvare posao. Za Francuze bi Gregoryjev odlazak među vatrene bio poraz, iako mladić nije prošao kroz njihove selekcije. Igrao je tek jedan turnir u Turskoj za momčad U-17. Uz Srebrića, u Bordeauxu su bili i prijatelji obitelji Sertić iz Zagreba, Ivica Balenović i Herve Rousseau, Francuz koji od 1994. živi u Hrvatskoj.

- U lipnju se u Toulonu igra turnir selekcija do 20 godina i pomalo se pribojavamo da bi sada Francuzi mogli obnoviti zanimanje za Gregoryja, te mu uručiti poziv. Upozorili smo ih na to i nadamo se da sada neće krenuti pritisci - kaže Balenović.

Hrvatska delegacija razgovarala je u Bordeauxu sa šefom škole, nekadašnjim slavnim reprezentativcem Patrickom Batistonom, koji je pun hvale na Sertićev račun. Batiston je ponosan jer ga je baš on doveo u Bordeax. A trener Laurent Blanc povjerava Gregoryju izvođenje prekida s lijeve strane i daje mu sve ovlasti u veznom redu.

- Izniman je tehničar, ali i trkač. Vidi se kako mu je Zidane uzor, jer često radi Zizouove poznate piruete. Od naših igrača je najsličniji Rakitiću - rekao je Balenović, koji će ovoga ljeta biti domaćin Sertićima u Hrvatskoj, gdje još nisu bili.

Pogledajte na vecernji.hr