DOBIO OTKAZ

Dinamo smijenio Thomasa Tuchela, više nije trener Chelseaja

Foto: Steven Paston/PRESS ASSOCIATION
Dinamo smijenio Thomasa Tuchela, više nije trener Chelseaja
07.09.2022.
u 11:16
Tuchel je dobio otkaz nakon iznenađujućeg poraza od Dinama na Maksimiru (1:0).
Pogledaj originalni članak

Thomas Tuchel više nije trener Chelseaja. Njemački stručnjak dobio je otkaz nakon sinoćnjeg iznenađujućeg poraza od Dinama na Maksimiru (1:0). Potvrdio je to londonski klub na svojoj službenoj stranici.

"Budući da je prošlo stotinu dana otkako je nova vlasnička grupa preuzela klub i nastavlja naporno raditi na vođenju kluba, novi vlasnici vjeruju da je pravo vrijeme za ovu tranziciju. Chelseajev stručni stožer preuzet će brigu o momčadi u vezi s treninzima i pripremom za utakmice koje slijede, a klub brzo kreće s imenovanjem novog glavnog trenera. Neće biti dodatnih komentara dok se ne imenuje novi glavni trener", objavili su iz Chelseaja te dodali:

"Uime svih u Chelsea FC-u, klub želi javno izraziti svoju zahvalnost Thomasu i njegovu osoblju za sve njihove napore u klubu. Thomas će s pravom imati mjesto u Chelseajevoj povijesti nakon što je osvojio Ligu prvaka, Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo."

Tuchel je sinoć nakon poraza na Maksimiru bio jako utučen.

– Nisam ovo očekivao, nisam ovo predvidio, bio sam u krivom filmu – kazao je razočarani njemački stručnjak sinoć nakon poraza na Maksimiru te dodao: – Nismo bili precizni, odlučni, aktivni niti individualno niti momčadski. Dinamo me nije iznenadio, očekivali smo ovakvu igru. Počeli smo dobro, prvih 15-20 minuta, ali nam je nedostajalo odlučnosti, nedostajalo nam je krvi. Imali smo dovoljno dodavanja, osvojenog prostora, ali trebali smo imati više udaraca. Gol smo primili iz kontre dvojice igrača, to nam se do sada nije dogodilo. Smatrao sam da smo na dobrom putu, ali sam iznenađen.

Tuchel je Chelsea preuzeo 2021. godine nakon što je vodio PSG i odveo ga do naslova prvaka Europe. No, ove sezone vidljiv je pad u formi momčadi.

Chelsea je na šestom mjestu Premierlige, a nakon šest odigranih kola ima samo tri pobjede uz jedan remi i dva poraza. Zatim je došao sinoćnji poraz od Dinama i vlasnici su odlučili zahvaliti mu se. 

>> Novinar Večernjeg lista Tomislav Dasović komentira Dinamovu pobjedu "Dinamo je u svakom smislu briljirao"

ŽIVOTNA PRIČA TRENERA

Majstorska taktika Ante Čačića ide u anale: Rugali su mu se, a sad je jedan od najvećih

– Omalovažavanje mog bivšeg zanimanja? Ne doživljavam to tako, ja se s 25 godina nisam bojao u ruke uzeti "šrafciger", imati svoju radionicu iz koje sam plaćao poreze i doprinose, djelatnika, najamninu. Dakle, nikad nisam bio na društvenim jaslama, jedanaest sam godina radio taj posao – pričao nam je tada Ante Čačić i pozirao u svojoj nekadašnjoj radionici uz stare TV i radioprijamnike, kakvih danas više nema.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

Avatar Žabac
Žabac
12:07 07.09.2022.

Ovo je vrlo lako objasniti što se sinoć dogodilo pa i prije sa Tottanhamom,Arsenalom,West Hamom. Kao prvo, njihovi igrači su 10x precijenjeni, sve zvijezde svjetske a Dinamovi igrači nekih 5x PODcijenjeni i kada zbrojiš jedno i drugo imaš realnost a to je da je Dinamo skoro uz bok ovakvim igračima, dodaj tu još podcjenjivanje Engleza+ekstra motiv Dinamovaca i dobiješ 1:0, 3:0,2:0 sa koliko je Dinamo isprašio ove momčadi. Evo jedan primjer, Joao Felix nije ni mrvu bolji igrač od Lovre Majera ali je zato ima duplo veču cijenu, za Majerna nitko nebi dao 40 milijuna a za Felixa daju 80,90 milijuna samo zato jer je Portugalac. Da je Gvardiol recimo Englez ili Francuz, več bi odavno bio prodan za 100+ milijuna ali pošto je Hrvat, svi bi jeftino.

Avatar drug Joža
drug Joža
12:22 07.09.2022.

Čovjek je utakmicu proveo u sportskoj trenirki a ne u odijelu i svaka mu čast na tome.

TK
tko994
11:44 07.09.2022.

Da, da ga nije možda Mamić smijenio... Koji blentav naslov. Loši rezultati i činjenica da je izgubio svlačionicu su ga koštali posla