PLAVI PROTIV VARDARA

Cico Kranjčar: U Skoplju neće biti 'rata' kao 1982. godine

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Zlatko Kranjčar
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Zlatko Kranjčar
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Zlatko Kranjčar
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Zlatko Kranjčar
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Zlatko Kranjčar
10.07.2016.
u 22:15
– Vjerujem u svoju momčad, nadam se da će moji igrači pokazati da su kvalitetniji te da ćemo se radosni vratiti s gostovanja u Skoplju – zaključuje optimistični Zlatko Kranjčar.
Pogledaj originalni članak

Dinamov sportski direktor Marijan Vlak gledao je dvije utakmice Vardara na pripremama u Sloveniji. U prvoj je makedonski prvak, Dinamov suparnik u drugom kvalifikacijskom pretkolu za ulazak u Ligu prvaka, svladao poljsku Jagielloniu 2:0, dok je u drugoj poražen 1:2 od slovenskog Maribora. Evo i Vlakovih dojmova o skopskoj momčadi, čiji je trener bivši Dinamov nogometaš Goce Sedloski:

– Vardar ima glavu i rep, ali nije na našoj kvalitativnoj razini. Moramo ga ozbiljno shvatiti i najvažniji je pristup utakmici. Nemamo pravo na pogrešku, bolji smo, ne možemo pobjeći od uloge favorita, ali ne smijemo ni slučajno podcijeniti Skopljance jer bi to završilo loše za nas – kaže Vlak.

Dojma smo da su Makedonci kvalitativno i po načinu igre vrlo slični albanskom Skenderbeuu, Dinamovu lanjskom suparniku u doigravanju za Ligu prvaka?

Igraju u formaciji 4-2-3-1

– Dobra je to usporedba, te su dvije momčadi tu negdje. Imaju nekoliko kvalitetnih igrača, pogotovo u veznom redu, gdje se ističe brazilski kreativac Juan Felipe Luis, oko njega se sve vrti. Istina, malo je “mekan”, nije jak u duelu, ali kad mu se dopusti ulazak u prostor, može biti vrlo neugodan. Crnogorski reprezentativac Damir Kojašević također je vrlo nezgodan igrač, dribler, vižljast, brz, igra na lijevom ofenzivnom boku, ide okomito i na njih ćemo dvojicu morati posebno pripaziti. Ostali su igrači poslušni radnici, ali vrlo disciplinirani i odgovorni. Ponavljam, sve je u našim rukama, sve će ovisiti o našem nastupu.

Vardar igra u 4-2-3-1 formaciji, ocijenite ih malo po linijama – vratar Pačovski i obrana?

– Vratar je iskusan, reprezentativac, branio je i u inozemstvu, kvalitetan je golman, čvrsta karika. Na desnom bi boku trebao biti Armenac Hambardžumjan ili Brdarovski, obično igraju obojica na toj strani, jedan ispred drugoga. I dobri su, nadopunjavaju se, znaju probiti bok. Iskusni Popov je na lijevoj strani, opasan je u skoku, prilikom prekida. Srednji braniči bi trebali biti Grnčarov, Novak ili Mijušković, nisu brzi i izmjenom mjesta lako bismo im mogli napraviti nered.

Dva zadnja vezna su Gligorov i Spirovski, tu je i Nikolov...

– Trkački su jaki, pravi “rudari”, dobro pokrivaju prostor. Nemaju previše ideja u igri prema naprijed, nisu lucidni, ali su odgovorni.

U vrhu napada igrat će Obregon ili Jonathan Balotelli (nije u srodstvu s poznatijim prezimenjakom, napadačem Milana Marijem), nijedan se baš nije iskazao...

– Snažni su, Balotelli je pokretljiviji. Jaki su u skok-igri, ali ne zabijaju baš previše golova. Doveli su i Armenca Bersegjana, neugodan je igrač, znalac, ali budući da igra na istoj poziciji kao i Juan Felipe Luis, ne vjerujem da će obojica biti u postavi, a Brazilac je ipak profinjeniji igrač.

Stali razgovori o transferima

Može li Dinamo pitanje ulaska u sljedeći krug riješiti već u utorak u Skoplju (20.45)?

– Apsolutno! Fokusirali smo se na tu utakmicu i vjerujem da ćemo u Skoplju postići rezultat koji jamči prolaz! Zbog te skopske utakmice stali su i svi razgovori o mogućim transferima – kaže Vlak.

Pitali smo trenera Zlatka Kranjčara kakvu utakmicu s Vardarom očekuje. Hoće li to ponovno biti ratnički dvoboj, kao onaj šampionske 1982. godine, kad je kao igrač slavio s plavima 3:0 (zabio je Cico tada jedan gol, a Snješko Cerin dva)? Ta je pobjeda, inače, širom otvorila Dinamu vrata osvajanja naslova prvaka bivše Jugoslavije.

– Ma kakvi, neće biti nikakvog “rata”! Bit će čvrsto, ipak je riječ o utakmici velikog uloga, ali i oni i mi težimo nadigravanju i igrom ćemo nastojati postići dobar rezultat. Vjerujem u svoju momčad, nadam se da će moji igrači pokazati da su kvalitetniji te da ćemo se radosni vratiti s gostovanja u Skoplju – zaključuje optimistični Zlatko Kranjčar.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Titanov sin
Titanov sin
08:56 11.07.2016.

Sretno plavi, idemo gdje nam je mjesto u LP.