EP U BOĆANJU

Cijela Komiža stala u dvoranu, Elona-Valjaona 'razbila' Slovenke

Foto: ' '
Cijela Komiža stala u dvoranu, Elona-Valjaona 'razbila' Slovenke
03.10.2013.
u 08:00
– Oni koji se žele baviti nekim drugim sportom, moraju do Splita. Eto, ove je godine u Visu barem osnovan nogometni klub. Napravljeno je lijepo igralište s umjetnom travom – rekao nam je jedan od ovdašnjih mještanina.
Pogledaj originalni članak

U utorak navečer komiške ulice naglo su opustjele. Tek poneki zaostali turist kupovao je suvenire. A gdje su domaći ljudi? Odgovor je bio jednostavan – u boćarskoj dvorani, na svečanom otvaranju Europskog prvenstva u ženskom boćanju.

Nova dvorana

 – U dogradnju dvorane, zahvaljujući europskom fondu, uložili smo milijun kuna. Dvorana sada ima hlađenje i grijanje i nadam se da će se što više omladine početi bavim tim u Komiži tradicionalnim sportom – rekla je Tonka Ivčević, gradonačelnica Komiže.

Kao da imaju neki dugi izbor. Jer, u Komiži postoji samo jedan sportski klub, boćarski, koji je prije nekoliko sezona igrao u prvoj ligi. No, kako su putni troškovi bili preveliki, klub se odlučio za igranje u županijskoj ligi. Ipak je bliže igrati na Hvaru ili Braču nego u Zagrebu, Poreču, Rijeci, Metkoviću...

 – Oni koji se žele baviti nekim drugim sportom, moraju do Splita. Eto, ove je godine u Visu barem osnovan nogometni klub. Napravljeno je lijepo igralište s umjetnom travom. Za sada postoji samo pogon za mlađe igrače – rekao nam je jedan od ovdašnjih mještanina.

Naše boćarice krenule su u prvenstvu više nego dobro. Iva Vlahek uspješno je odradila kvalifikacije za redoslijed u brzinskom izbijanju. Pogodila je 34 boće i izjednačila svoj hrvatski rekord.  

– Kada bih bila tako raspoložena do kraja, mogla bih osvojiti i medalju – rekla je Iva.

Tea bolja u paru

Iva puno više očekuje od preciznog izbijanja. U kvalifikacijama je trebala osvojiti deset bodova da bi izbjegla repasažu. Osvojila ih je 16, pogodivši sva tri puta bulin.

 – Očigledno mi puno bolje ide pogađanje male nego velike boće. To i nije loše jer svaki pogodak malog bulina donosi najviše bodova – istaknula je Iva.

Sjajno je krenuo i naš par – Tea Čančarević i Elona Ćori. Njih dvije su pobijedile slovenski par s 13:1 i izravno ušle u četvrtfinale.

Dobro je što se, kao vodeće u skupini, ne mogu sastati s Italijom ili Francuskom.  

– Šteta što nisam izbila onu jednu boću pa bismo pobijedile bez izgubljenog boda – rekla je Tea.

U utakmici protiv Slovenki Elona je sjajno valjala i donijela hrpu bodova. Odmah su je prozvali Elona-Valjaona. U prvom kolu pojedinačnog dijela Tea Čančarević izgubila je od Slovenke Tadeje Sodec sa 2:13.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.