PROPUŠTENA PRILIKA

Čilić bez finala u Londonu, zbog slabog servisa svladao ga je tenisač iz Srbije

Foto: Andrew Couldridge/REUTERS
Čilić bez finala u Londonu, zbog slabog servisa svladao ga je tenisač iz Srbije
18.06.2022.
u 18:26
Imao je i Marin svoje prilike za break u oba seta i tu je mogao uravnotežiti meč, ali nije uspio iskoristiti nijednu od svojih šest break lopti, dok je Krajinović iskoristio dvije od pet
Pogledaj originalni članak

Najbolji hrvatski tenisač te 17. tenisač svijeta Marin Čilić ipak neće nastupiti na finalu ATP turnira u londonskom Queensu na travnatoj podlozi jer je protiv njega u polufinalu u dva seta (6:3, 6:3) slavio tenisač iz Srbije, Filip Krajinović (48. na ATP rang-ljestvici).

U susretu je presudila slaba Marinova igra na servisu. Unatoč već standardno velikom broju as-servisa (15:2 za Čilića), Međugorac je imao tek 52 posto uspješnosti prvog servisa (za razliku od Krajinovićevih 76), a uz to je dodao i pet dvostrukih pogrešaka dok suparnik nije imao nijednu.

Krajinović je igrao iznimno agresivno na reternu Čilićevog drugog servisa, o čem najbolje govori podatak da je Krajinović dobio više poena od Čilića na Marinovom drugom servisu (18-10).

Imao je i Marin svoje prilike za break u oba seta i tu je mogao uravnotežiti meč, ali nije uspio iskoristiti nijednu od svojih šest break lopti, dok je Krajinović iskoristio dvije od pet.

Bila je ovo dobra prilika za Čilića jer su u Queensu jako rano (u prva dva kola) ispali favoriti Casper Ruud, Denis Shapovalov, Diego Schwartzmann, Cameron Norrie i Taylor Harry Fritz. Otvorio se dobar put, no Krajinović je uspio iznenaditi.

Krajinović će u finalu igrati protiv drugog nositelja, 10. igrača svijeta Talijana Mattea Berettinija koji je u drugom polufinalu svladao Nizozemca Botica van de Zandschulpa.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BE
Beyonder
18:31 18.06.2022.

Tip je pomeo pod s njim

Avatar Mileseva
Mileseva
02:29 19.06.2022.

Mora da se nije pomolio gospi...