ZAGREB INDOORS Marin Čilić u prvom kolu slavio protiv Arnauda Clementa sa 6:4, 6:3

Čilić bez problema izborio drugo kolo

02.02.2009.
u 19:01
Pogledaj originalni članak

Nije Marin Čilić imao previše problema u 1. kolu PBZ Zagreb Indoorsa, za sat i 26. minuta obračunao se s Francuzom Arnaudom Clementom (6:4, 6:3). koji nije imao rješenja za raspoloženog Marina. Pridružio se tako Antoniu Veiću koji je ostvario najveću pobjedu karijere svladavši u 1. kolu Guilerma Canasa, a uspješan je bio i Ivan Ljubičić koji je bez problema sa 6:4, 6:1 pobijedio Belgijca Cristophea Rochusa.

Od samog je početka bilo vidljivo kako Čilića sjajno služi prvi servis nakon kojeg je osvojio 92 posto poena (12/13) u prvom setu te 87 posto (13/15) u drugom, a u prilog tome ide i činjenica kako Clement nije imao niti jednu break loptu u prvom setu, dok je Čilić imao tri, uz jednu iskorištenu. @linkbox@

Raspoloženi Marin
U prvom setu Čilić je oduzeo servis Clementu kod rezultata 1-1, te je potom sigurno držao svoj servis i mirno priveo tu dionicu igre kraju.

U drugom setu je Francuz pružio nešto bolji otpor, bio je u tri prilike oduzimanja sevisa, ali se Čilić obranio u sva tri pokušaja. S druge strane, isti je broj prilika za oduzimanje servisa imao i naš tenisač, ali, za razliku od Clementa, Čilić je iskoristio dvije prilike i u drugom setu slavio sa 6:3. Imao je Marin i mini krizu u drugom setu, i to u četvrtom gemu kada su ga samo as servisi spasili od gubitka servisa, ali u sedmoj igri on dolazi do breaka i tu je susret praktički bio riješen.

Bio je ovo treći dvoboj Čilića i Clementa i prva pobjeda našega igrača koji se tako osvetio Clementu za dva poraza u tim prijašnjim susretima, od kojih je jedan bio baš u Zagrebu prije dvije godine, također u 1. kolu.

Osveta Clementu
- Nije mi bilo drago čuti da igram protiv njega. Znao sam da je nezgodan igrač. No, jako dobro sam servirao, stiskao sam ga i nisam mu davao ritam, pa je on na kraju meča praktički 'pukao'. Na svom servisu sam pronašao ritam, bio sam dosta i samouvjeren na početnom udarcu, dok je on, nakog mog početnog breaka, uzimao dosta vremena između poena i držao me u neizvjesnosti. No, cijeli meč sam držao maksimalnu koncentraciju, nisam mu dopuštao lagane poene. Počeo sam sezonu vrhunski, igram jako dobro, iako je tu još puno prostora za napredak. No, uz ovako dobru igru, vjerujem u odlične rezultate i u nastavku sezone - izjavio je Marin.

U 2. kolu očekuje ga još jedan Francuz, ali još se ne zna koji. Naime, Čilić igra s boljim iz ogleda Florenta Serre i Marca Gicquela.

- Dosta su slični igrači, niti jedan nema neko posebno oružje. Ja ću imati prednost u servisu, ali ne smije se nikoga od njih niti podcijeniti - zaključio je realno Čilić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr