AUSTRALIAN OPEN Marin Čilić je u 2. kolu pobijedio Janka Tipsarevića sa 6:2, 6:3, 4:6, 6:3

Čilić preko Tipsarevića do 3. kola

21.01.2009.
u 08:29
Pogledaj originalni članak

Marin Čilić nastavlja s dobrim igrama. Dobra forma u novoj godini potvrđena je i pobjedom nad srbijanskim tenisačem Jankom Tipsarevićem (6:2, 6:3, 4:6, 6:3) te plasmanom u 3. kolo Australian Opena.

Nakon što je u prvom kolu pobijedio Južnoafrikanca Kevina Andersona, najbolje rangirani hrvatski tenisač je u drugoj rundi imao nešto teži posao, ali odradio ga je kako treba. Čilić je do pobjede protiv 46. tenisača svijeta došao za tri sata i osam minuta igre, a skupio je čak 22 as servisa i izborio 18 break lopti, a iskoristio njih sedam. Dosta je Čilić i griješio u ovom meču, ali Tisparević nije znao to iskoristiti iako je imao svojih prilika (devet break lopti).

Pogođena 22 as servisa
Hrvatski je tenisač meč otvorio na najbolji mogući način, breakom već u prvom gemu, a servis je Tipsareviću ponovo oduzeo i u sedmom gemu i lako došao do prvog seta sa 6:2.

U drugom je setu Tipsarević bio taj koji je na početku napravio rani break, ali je Čilić uspio vratiti izgubljeni početni udarac u trećem gemu, a kasnije je konstantnim pritiskom stigao i do novog breaka i 2:0 u setovima. U trećem je setu Čilić poveo s 2:0 i činilo se da se meču bliži kraj. Ali tada je Tipsarević smanjio broj pogrešaka i čvrstom i sigurnom igrom s osnovne linije uspio preokrenuti rezultat i smanjiti na 2:1 u setovima.

U četvrtom je setu Čilić odlučujući break napravio u šestom gemu, svoj je servis zadržao i sa 3:1 ukupno u setovima došao do druge pobjede protiv srbijanskog tenisača u samo dva tjedna. Podsjetimo, Tipsarevića je pobijedio u četvrtfinalu nedavnog turnira u Chennaiju, koji je kasnije i osvojio.

- Prva dva seta osjećao sam se jako ugodno na terenu, igrao sam jako dobro, servirao sam dobro, što mi je donijelo puno lakih poena. Onda su se stvari zakomplicirale pred kraj meča, posebno u trećem setu. U trećem mi je setu pao postotak ubačenih prvih servisa, izgubio sam ritam u igri i Tipsarević je bio više u terenu i imao je inicijativu. U četvrtom sam setu vratio ritam servisa i na kraju sam se uspio izboriti za pobjedu – rekao je Čilić nakon plasmana u treće kolo.

Prvi put protiv Ferrera
U trećem kolu Čilića očekuje 11. nositelj, Španjolac David Ferrer, koji je bez većih problema svladao Slovaka Dominika Hrbatya sa 6:2, 6:2, 6:1. Čilić nikada prije nije igrao protiv Ferrera.

- Ima nekih stvari na kojima još moram poraditi, uvijek ima mjesta za napredak. Ali ove godine imam još više samopouzdanja nego prošle i bolji sam u svakom aspektu igre – objasnio je Čilić svoj optimizam uoči meča s Ferrerom.

Australian Open, 3. kolo:
Marin Čilić - Janko Tipsarević 6:2, 6:3, 4:6, 6:3

Pogledajte na vecernji.hr