ATP turniri

Čilić prvi nositelj u Münchenu, Ljubičić drugi u Estorilu

Foto: AFP
Čilić prvi nositelj u Münchenu, Ljubičić drugi u Estorilu
01.05.2010.
u 21:31
Najmanje četvorica hrvatskih tenisača nastupit će sljedećeg tjedna na trima turnirima ATP Toura, u Münchenu, Estorilu i Beogradu.
Pogledaj originalni članak

Trenutačno najbolji među njima, Marin Čilić, postavljen je za prvog nositelja BMW Opena, turnira koji se uz nagradni fond od 398.250 eura igra u Münchenu na zemljanom terenu. U prvom kolu igrat će protiv domaćeg predstavnika Michaela Berrera, 44. tenisača ATP ljestvice, protiv kojeg je jedini put dosad igrao u finalu zagrebačkog Indoorsa ove godine. Slavio je u tri seta.

U ždrijebu je također i Mario Ančić, koji se u posljednjih nekoliko tjedana pokušavao vratiti natjecateljskom tenisu nastupima na turnirima niže kategorije. Njega u prvom kolu čeka Austrijanac Daniel Köllerer, 109. tenisač svijeta. Dosad se nisu susretali.

U portugalskom Estorilu igra se turnir, također na zemljanoj podlozi, vrijedan 450.000 eura. Prva zvijezda i nositelj je Roger Federer, dok je čast drugopostavljenog tenisača pripala našem Ivanu Ljubičiću. U prvom kolu 31-godišnji je Banjalučanin slobodan, što će mu dobro doći da se dodatno odmori nakon što je Rimu prošlog tjedna predao Fernandu Lopezu u meču 2. kola. Tijekom zagrijavanja ozlijedio je leđa.

Zasad je jedini siguran hrvatski predstavnik u glavnom ždrijebu Serbia Opena Ivo Karlović, koji je postavljen za 5. nositelja, a na startu će igrati protiv domaćeg tenisača s pozivnicom organizatora, 19-godišnjeg Dušana Lajovića, koji je 543. na ATP ljestvici. Karlović, koji je trenutno na 30. mjestu, lani je na premijernom izdanju beogradskog turnira igrao u polufinalu.

Naslov pobjednika brani drugi tenisač svijeta Novak Đoković.

U trećem kolu kvalifikacija glavni će turnir pokušati izboriti Franko Škugor i Roko Karanušić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.