GOSTOVANJE U OSIJEKU

Cilj je Zadrana izaći iz grada i ostati neporažen

Foto: Dino Stanin
Cilj je Zadrana izaći iz grada i ostati neporažen
18.09.2009.
u 10:50
- Znam ja za priču u Zadru kako zadarski sportaši gube čim prođu autobusom tablu s natpisom Zadar, no to baš i nije istina jer pobijedili smo nedavno i Hajduka u Splitu.
Pogledaj originalni članak

- Opet da baš i nismo trebali izgubiti druge utakmice i to od puno lakših protivnika od Hajduka, to se slažem. Možda je Osijek u subotu kod njih u Gradskom vrtu prava prilika da to promijenimo tim više što tamo gotovo uvijek dobro igramo.

Dobar je i bod
Ovo su rečenice kapetana zadarskih nogometaša Jakova Suraća koji je uvjeren da će njegova ekipa dati sve od sebe za dobar rezultat u Gradskom vrtu. Tome doduše nisu jamstvo predstave Zadra u Čakovcu i Karlovcu gdje su se Zadrani nadali barem bodu, a izgubili su glatko gotovo bez šanse. No poznato je i da nada umire posljednja.

- Mi jednostavno moramo prijeći tu psihološku barijeru koja je pred nama godinama i dati sve od sebe za dobar rezultat na gostovanjima. U ovim okolnostima dobar rezultat u Osijeku svakako bi bilo i to da ne izgubimo - rekao nam je Jakov Surać koji tvrdi da zna pravi recept kako će zadarski nogometaši do dobrog rezultata u Osijeku.

- Prije svega mi ne trebamo u Gradskom vrtu srljati, a istodobno ni bojati se jer uopće nemamo slabije igrače od Osijeka. Budući da nam neće igrati napadač Edin Šaranović i budući da ćemo igrati s jednim napadačem logično je da se na toj utakmici malo povučemo i da zgusnemo sredinu te dakako i da čekamo svoju šansu.

- To znači možda i prepustiti bokove Osječanima, ali i te iste bokove duplirati. A onda kada sjedne jedna dobra kontra... - optimist je Jakov Surać uoči sutrašnjeg gostovanja Zadrana u Osijeku gdje bi momčad sa Stanova eventualnom pobjedom pak potvrdila i dobar rezultatski skor odnosno i definitivno ušla u gornji dio tablice.

Blizu vrha, ali i dna
Deset sadašnjih bodova naime ne čini se puno u Ligi 16 i u biti su svi osim Croatije iz Sesveta i Zagreba na dnu te Dinama na vrhu gotovo dostižni nakon jedne pobjede ili pak poraza. Znaju to i Zadrani.

- Da bi napravili dobar rezultat potrebni su nam i bodovi na strani, a za njih se treba potruditi puno više nego kod kuće. Stoga protiv Osijeka trebamo dati sve od sebe i uvjeren sam da će tako i biti - zaključio je kapetan nogometaša Zadra, Jakov Surać.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.