Ipak popustio

Couder: Kada god moram donijeti odluku o otkazivanju utrke moram nekoga razočarati

Couder: Kada god moram donijeti odluku o otkazivanju utrke moram nekoga razočarati
05.01.2022.
u 17:12
Nakon tako toplog vremena moglo se dogoditi da se ne održi niti jedna ovogodišnja zagrebačka utrka i zato sve pohvale organizatorima, kazao je FIS-ov direktor za muške tehničke discipline
Pogledaj originalni članak

Kada je Francuz Emmanuel Couder, FIS-ov direktor za muške tehničke discipline Svjetskog kupa, donio odluku o otkazivanju muškog sljemenskog slaloma, zagrebački domaćini predvođeni direktorom utrke Vedranom Pavlekom tome su se usprotivili. Na koncu je, pod silinom želje organizatora Snježne kraljice da se utrka i održi, Couder ipak popustio.

No, prvo nam je objasnio svoju prvotnu odluku.

- Večeras smo bili na limitu i to na krivoj strani. S pripremom podloge za žensku utrku održanu dan prije, a koristilo se puno soli, snijeg je omekšao. Nakon pregleda staze meni se činilo da je takvo stanje opasno i da bi se netko mogao ozlijediti a nama je u interesu prije svega sigurnost sportaša. To su trenuci kada moramo intervenirati što, dakako, ne kompromitira posao kojeg je organizator učinio. Štoviše, sa ženskom utrkom su napravili sjajan posao i zaslužuju veliki kompliment što je ta utrka uopće održana jer nakon tako toplog vremena moglo se dogoditi da ne bude niti jedne zagrebačke utrke.

Koliko je osobi na dužnosti na kakvoj je Couder teško donositi odluke o otkazivanju, posebice u posljednji čas?

- Teško je u tom smislu što morate razočarati neke ljude, a svaka strana ima priču koja ide njoj u korist. I ja sam u prošlosti bio organizator utrka pa znam što to znači. Činiš sve da se utrka održi no i otkazivanje je dio ovog sporta, posebice kada je u pitanju sigurnost sportaša.

Na pitanje kada će u četvrtak donijeti konačnu odluku kreće li utrka ili ne, Couder je kazao:

- Već je odlučeno. Utrka će se sutra održati. Prva vožnja startat će u 13 sati a druga u 16.10. Večeras imamo sastanak sa svim vođama momčadi, imat ćemo i novu startnu listu, a postavljači staza ostat će isti. Vidimo se na utrci.


 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.