CITY SLAVIO U DERBIJU

Crottenham izgubio kod West Hama, Arsenal kod kuće, Dudu zabio

Foto: 'PHIL NOBLE'
Crottenham izgubio kod West Hama, Arsenal kod kuće, Dudu zabio
25.09.2010.
u 18:19
Eduardo da Silva zabio je izjednačujući gol u pobjedi Šahtara iz Donjecka (2:1) na gostovanju kod Metalista iz Harkiva.
Pogledaj originalni članak

Pogotkom Carlosa Teveza u 59. minuti, Manchester City je svladao Chelsea s 1:0 (0:0) i tako prekinuo niz od pet uzastopnih pobjeda londonskog sastava i nanio mu prvi ovosezonski prvenstveni poraz. Utakmica je bila izvrsna, obostrano napadačka (udarci na gol ukupno 15:8 za Chelsea, u okvir gola 6:4 za City!), a presudio je vrhunski potez argentinskog napadača i kapetana Cityja koji je iskoristio nepažljivost veznog reda i obrane gostiju.

Povukao je, naime, Tevez loptu od centra u 59. minuti, nitko ga nije napadao, i kad je došao na 20-ak metara od vrata, opalio je i pogodio korijen desne Čechove vratnice, od koje se lopta odbila u mrežu, Ashley Cole zakasnio je blokirati taj udarac, bio je to Tevezov četvrti pogodak ove sezone.

Da je završilo trijumfom Chelsea, također ne bi bilo nezasluženo. U posve ravnopravnoj igri, gosti su također imali nekoliko lijepih šansi, a najzreliju zgodu propustio je Ivanović u 28. minuti, kad je udarcem glavom poslao loptu u vratnicu, na odbijenu je loptu opet došao Ivanović i ponovo tukao glavom, no vratar Hart izvrsno je obranio taj pokušaj.

– Imali smo problema s pritiskom suparnika na sredini terena i nismo uspjeli pokazati sve što znamo. City je igrao vrlo dobro, zasluženo je pobijedio i svakako će se boriti za naslov prvaka – rekao je Chelsein trener, Talijan Carlo Ancelotti, a njegov sunarodnjak na klupi Cityja, Roberto Mancini naglasio je:

– Zatvorili smo Chelsea gotovo sav prostor, kvalitetno smo igrali i iskoristili šansu za pobjedu. Bila je to četvrta od šest prvenstvenih utakmica da nismo primili pogodak i to me čini posebno zadovoljnim.

Luka Modrić i Vedran Ćorluka igrali su 90 minuta u porazu (0:1) Tottenhama od West Hama (Piquionne u 29. minuti). Kranjčar i Pletikosa susret su odgledali s klupe.

Nogometaši Arsenala doživjeli su veliki šok, na svom Fly Emiratesu sa 2:3 izgubili su od West Bromwicha, a do 75. minute gubili su čak 0:3.

Liverpool je nastavio sa neuvjerljivim igrama, gubili su 0:2 protiv Sunderlanda na Anfieldu, no Kuyt i Gerrard donijeli su remi (2:2).

Nikola Kalinić igrao je do 76. minute u pobjedi Blackburna 2:1 kod Blackpoola.

Rezultati: Arsenal - WBA 2:3, Birmingham - Wigan 0:0, Blackpool - Blackburn 1:2, Fulham - Everton 0:0, Liverpool - Sunderland 2:2, West Ham - Tottenham 1:0.

Poredak: Chelsea 15, Arsenal 11, Manchester United 11, Manchester City 10...

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

OB
-obrisani-
06:55 26.09.2010.

Crottenham izgubio kod West Hama što uopšte nije čudno kada imaš čak četiri World Cup 2010 gubitnika Balkanca u svojoj ekipi..

MA
markovic
19:07 25.09.2010.

jel se to naš car EDUARDO polako vraca?

OB
-obrisani-
00:06 26.09.2010.

Nas Dudu se polako vraca,jos da samo presudjujuci gol postigne za repku...