KLJUČ USPJEHA

Dalić poslao jasnu poruku: 'Ostavite ego po strani: Hrvatska je ispred svih nas'

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Kustić, Dalić i Svetina upisali se u knjigu žalosti za Ćiru Blaževića
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Preminuo je Miroslav Ćiro Blažević, dan prije 88. rođendana
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Turnir 4 kafića, finale, Antique Bar&Restoran Duje - Kauri
09.02.2023.
u 23:14
Dva Mundijala, dva odličja. U čemu je tajna Zlatka Dalića? Hrvatski nogometni savez njegovu je izjavu prenio nakon što se oprostio od Ćire Blaževića.
Pogledaj originalni članak

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić vatrene je u Kataru vodio do drugu medalje na svjetskim prvenstvima zaredom. Nakon što smo u Rusiji 2018. išli do srebra, od prvog smo se zimskog Mundijala krajem prošle godine oprostili broncom. Naravno, mnoge i danas zanima - u čemu je tajna dobrih rezultata? 

Dalić je otkrio zašto su se njegovi izabranici ponovno pokazali izrazito uspješnima na najvećoj nogometnoj smotri. Nije bilo lako ići stopama preminulog Miroslava Blaževića, ali izborniku koji je klupu preuzeo krajem 2017. to je uspjelo. Njegovu je izjavio na svojoj Facebook stranici objavio Hrvatski nogometni savez. 

KULT VATRENIH

Prvi veliki trenutak u povijesti reprezentacije: Zabili su Šuker i Robi, a pamti se kultna Ćirina izjava

Prošlo je razdoblje entuzijazma i revijalnih utakmica. Došlo je vrijeme kada moramo ući u arenu s gladijatorima. I za to nam trebaju najbolji stručnjaci, bez obzira na to što netko o nekome misli. Ivić i Blažević su došli k meni i rekli da žele biti tandem. Ostao sam u čudu poznavajući koliko jaku osobnost obojica imaju. No, bila je to njihova jaka želja i racionalna odluka, rekao je Vedriš i time otvorio prvo veliko poglavlje u povijesti naše reprezentacije.

- Mi smo ostvarili rezultat jer smo bili tim, pokazali zajedništvo i svi oni koji su bili u timu dali su maksimum. Poručujem svima koji donose odluke i nešto vode: donosite odluke, stanite iza njih, budite hrabri. Dajte šansu mladima i stavite ego po strani: Hrvatska je ispred svih nas - rekao je Dalić.

Inače, izbornik se danas porukom u knjizi žalosti oprostio od Ćire koji je preminuo u srijedu. 

- Dragi moj šefe, hvala ti na svemu što si napravio za mene i našu Hrvatsku. Bio si moj nogometni učitelj, moj nogometni otac. Falit će mi tvoj savjet, tvoj osmijeh, tvoja psovka. Bio si i bit ćeš zauvijek trener svih trenera. Počivaj u miru – napisao je.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KO
koraknaprijed
03:11 10.02.2023.

Živjela Hrvatska!

Avatar Tombstone
Tombstone
23:46 09.02.2023.

Tajna je jednostavna. Niti Dalic ima managerskih interesa niti mu politicari I serifi naredjuju tko "mora" igrati pa nas izbornik u miru moze birati u tom trenutku najbolje igrace za zadatke tog trenutka.

Avatar links
links
05:23 10.02.2023.

kakav jeftini populizam...strašno