SLAVILA U DUBAIJU

Darija Jurak: Da, od parova se može živjeti

Foto: Instagram
Darija Jurak: Da, od parova se može živjeti
23.02.2016.
u 20:08
– Nemam neko veliko objašnjenje za osvajanje naslova u Dubaiju. Chuang je mojeg godišta, iskusne smo i, uz pametno posloženu taktiku, dobru igru i malo sreće sve je bilo moguće – kaže Darija, mušketirka iz Rudeša.
Pogledaj originalni članak

Darija Jurak, 31-godišnja zagrebačka tenisačica, u Dubaiju je zaokružila priču o strpljivosti, upornosti, marljivosti i pametnom učenju na pogreškama. Iako u karijeri već ima jedan WTA naslov u konkurenciji parova (2014. u Monterreyu), trijumf na dva milijuna dolara vrijednom turniru u Emiratima njezin je najveći dosadašnji uspjeh. Što se vidi i po činjenici da su ona i njezina partnerica Tajvanka Chia-Jung Chuang samo s tim osvojenim turnirom već deveta kombinacija na svijetu. Ni zarada nije bila za bacanje, svakoj je pripalo po 37.021 USD.

S Nicole Melichar ispod crte

A posebno je zanimljivo to što su Jurak i Chuang prvi put zaigrale zajedno. Objašnjenje?

– Nemam neko veliko objašnjenje za osvajanje naslova u Dubaiju. Chuang je mojeg godišta, iskusne smo i, uz pametno posloženu taktiku, dobru igru i malo sreće sve je bilo moguće – kaže Darija, mušketirka iz Rudeša.

Kako se dogodilo da zaigrate s Chuang?

– Moja stalna partnerica Amerikanka Nicole Melichar bila je u Dubaiju, no njezin plasman, 75. mjesto, nije nam dopuštao ulazak na glavni turnir. Stoga sam u zadnji čas morala promijeniti partnericu i dogovorila se s Chuang.

Hoćete li i dalje igrati s njom?

Nismo razgovarale o daljnjim zajedničkim nastupima tako da za sada ostajem s Nicole.

Kako ste se i kad odlučili igrati samo parove?

– Odlučila sam igrati parove prije četiri godine jer moj pojedinačni plasman nije bio dovoljno dobar da mogu zarađivati od tenisa.

A s parovima se može živjeti?

– Može se pristojno živjeti od igranja parova jer, da to nije moguće, sigurno se ne bih bavila tenisom – napominje Darija, koja je u karijeri od turnirskih nastupa zaradila 650.117 USD, najviše posljednjih godina.

U budućnosti – kao trenerica

U Fed kupu nam ne ide, nikako da izađemo iz zone?

– Imamo jako puno mladih i talentiranih igračica, ali mora se poklopiti njihova dobra forma pa da uz malo sreće napokon uđemo u Svjetsku skupinu.

Iako možda nije tako stroga, Darija kao i Đoković pazi što jede.

Dijeta je iznimno bitna. Zamijetila sam da je s godinama oporavak organizma sporiji i da hrana mora biti što kvalitetnija. Bezglutenska hrana uvijek pomaže bržoj probavi. Kod mene to funkcionira, osjećam da imam mnogo više energije nego prije.

A pomaže i joga...

– Meditacijom se bavim od djetinjstva. U stresnim situacijama, a mečevi to svakako jesu, pomaže mi da se opustim i smirim. Moj um i tijelo postaju jedno, izvan terena i na njemu. Postajem svjesna svakog pokreta.

I dokle tako, što kanite raditi u budućnosti?

– Planiram igrati još nekoliko godina. Sve će ovisiti o mojem zdravlju i plasmanu na listi. A poslije? Imam američku licenciju za trenera, može mi to koristiti u budućnosti. 

>> Darija Jurak osvojila naslov u Dubaiju!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.