MOLI ZA MIR

Darijo Srna poručio Rusima: To je neosvojiva tvrđava! A Ukrajinci su ujedinjeniji nego ikad

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Lens: Hrvatska ispala u osmini finala nakon poraza od Portugala
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Petrinja: Utakmica legendi Hrvatske i Slovenije
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagrijavanje igrača uoči početka utakmice Dinama i Šahtara
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Nogometaši Šahtara odradili trening na Maksimiru
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Kijev: Poznati na kvalifikacijskoj utakmici izme?u Ukrajine i Hrvatske
30.04.2022.
u 11:36
- Nadamo se opet da će se taj rat završiti za stolom, da će se dogovoriti i da ćemo svi živjeti normalni, mirnim životom.
Pogledaj originalni članak

Darijo Srna morao je zbog ruske invazije napustiti svoju drugu domovinu Ukrajinu prije nešto više od dva mjeseca, ali aktivan je u smislu prikupljanja pomoći na sve moguće načine. Između ostalog, inicirao je utakmicu Hajduka i Šahtara (1.5., 15:00) na Poljudu.

Bit će to posljednja od četiri utakmice na turneji dok su prethodno igrali protiv Olympiakosa (9. travnja), Lechije Gdansk (14. travnja) i Fenerbahčea (19. travnja). Cijena ulaznice iznosi 30 kuna, a ulaznice ćete moći kupiti online i na prodajnim mjestima navedenim na službenim stranicama Hajduka.

U ovom trenutku, Hrvatska je zbrinula oko 18.000 ukrajinskih izbjeglica, a s mnogima je u kontaktu i bivši kapetan vatrenih.

- Sretnem ih i u gradu, i na aerodromu. I ne mogu vjerovati da neke ljude koje znam iz Donjecka, da sretnem na aerodromu u Splitu. Znači, možete zamisliti koliki su ti ljudi prevalili put od 2014., pobjegli iz Donjecka u Kijev, sada iz Kijeva tko zna gdje. Nisam očekivao da će ta utakmica biti u ovakvim okolnostima, mislio sam da će biti drugog tipa, ali najbitnije da možemo pomoći na bilo koji način ukrajinskoj djeci i ljudima - izjavio je za Novu TV Srna.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Kijev: Poznati na kvalifikacijskoj utakmici izme?u Ukrajine i Hrvatske

Hajduk i Dinamo su se iskazali u smislu pomoći izbjeglicama, na čemu im je zahvalan.

- Svi su im izašli u susret, od Solina, Imotskog, Omiša, Makarske, svi ih zovu na turnire. Igraju prijateljske utakmice i pobjeđuju. Djeca su budućnost, i Šahtara, i Hrvatske, i cijele planete. Prema tome, na njima treba graditi budućnost, oni su ti koji ne trebaju osjetiti.

Podsjetio je još jednom da za njega rat ne traje dva mjeseca nego osam godina. A u tom kontekstu je i naglasio koliko su Ukrajinci srčani te da Rusi neće uspjeti u svojim planovima zauzimanja čeličane Azovstal.

- Za nas iz Donjecka, iz Donbasa, rat traje već osam godina. Mi smo ostali bez svojih domova, stadiona, navijača, svog grada. Mariupolj i tvornica Azov danas je neosvojiva tvrđava. Nadamo se da će tako ostati, nadamo se da će vojnici koji su unutra izdržati do kraja i da su oni ti koji će donijeti pobjedu Ukrajini, jer puno toga ovisi o Mariupolju - izjavio je Srna i za kraj dodao:

- Ukrajinci su ujedinjeniji nego ikad, puno ih se vratilo kako bi pomogli u ratu. To pokazuje koliko su jedinstveni, koliko žele svoju državu, koliko žele živjeti u miru. Nadamo se opet da će se taj rat završiti za stolom, da će se dogovoriti i da ćemo svi živjeti normalni, mirnim životom.

>>> Darijo Srna zahvalio Dinamu zbog pomoći Ukrajincima

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar bucika
bucika
15:58 30.04.2022.

To onaj isti Srna sto pobiga iz ukrajine odmah???

Avatar Zubatac
Zubatac
13:07 30.04.2022.

Srna i Vukojević su skroz prolupali, nije mi jasno što oni zamišljaju tko su oni, tko im je uopće dao dozvolu da govore u naše ime i da dovlače stotine izbjeglica u Hrvatsku.