PALA BOMBA

Darijo Srna objavio strašne fotografije iz Ukrajine, sve je uništeno

Darijo Srna
Foto: Marko Prpić/PIXSELL, ilustracija
1/10
13.04.2022.
u 10:15

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije sada je na Instagramu objavio fotografije uništenog stadiona u Černihivu. Na teren na kojem je igrala FC Desna pala je bomba i napravila ogromni krater.

Darijo Srna vezan je za Ukrajinu i to nije tajna i smatra je drugom domovinom. Zbog toga nije izdržao te se prije nekoliko dana vratio, prvi put nakon bijega usred ruske invazije.

- Nije isto biti 20.000 kilometara udaljen od rata i pričati o njemu. Otiđite u Mariupolj, Buču ili Černigov. Otiđite i pogledajte što se događa, promijenit ćete mišljenje o svemu. Nadam se da svijet neće spavati. Mora se probuditi što prije i napraviti što god je moguće - rekao je nedavno Srna.

A bivši kapetan hrvatske reprezentacije sada je na Instagramu objavio fotografije uništenog stadiona u Černihivu. Na teren na kojem je igrala FC Desna pala je bomba i napravila ogromni krater. Uz to je nastradao i dio tribine. Stadion koji je do nedavno primao više od 12 tisuća mjesta tako je uništen.

Slično je prolazio i Šahtar koji je dva puta ostao bez doma. Rudari su od 2014. godine smješteni u Kijevu i od tada nisu igrali na svom 400 milijuna dolara vrijednom stadionu u Donjecku. Tada je u sukobu ukrajinske vojske i proruskih separatista granatirana Donbass Arena pa je Šahtar napustio svoj dom. Rudari su se preselili u Kijev, a utakmice su igrali u Lavovu ili Harkivu. Nekoć velebni Šahtarov stadion, na kojem se 2012. igrano polufinale Europskog prvenstva, ozbiljno je oštećen u nekoliko raketnih napada 2014. godine, a iznutra je potpuno devastiran jer su separatisti pokrali i odnijeli sve što je vrijedilo. Stadion je sada nastradao i u ruskom napadu na Ukrajinu pa je pitanje što će na kraju biti s njim.

- Šahtar je dvaput izgubio svoj dom. Nećete naći nijednu drugu momčad koja je čak dvaput izgubila dom u osam godina. Kad smo izgubili Donbass Arenu, izgubili smo navijače i svoj grad. Izgubili smo svoju kuću - rekao je Srna.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Foto: Instagram
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije