U STUDIJU VEČERNJEG

Dea Redžić: Ove riječi Luke Modrića trebaju pročitati svi koji su znali da će fulati penal

Dea Redžić: Ove riječi Luke Modrića trebaju pročitati svi koji su znali da će fulati penal
26.06.2024.
u 20:03
- Treba znati kada otići, ali treba puno više od toga da padneš onako kako je sinoć za Hrvatsku, navijače, suigrače i igru samu, pao kapetan Luka Modrić. Zato je najveći kojeg smo ikada imali i uzor ustrajnosti koji inspirira milijune ljudi diljem svijeta.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska se, suprotno očekivanjima javnosti i samog stožera reprezentacije, prerano vratila kući nakon Europskog prvenstva u Njemačkoj, gdje je u tri utakmice skupila tek dva boda, a šansu za prolazak grupe propustila je u utakmici s Albanijom u 2. kolu. Primila je gol u posljednjim minutama, ponovilo se to i protiv Italije u ključnoj utakmici, a činjenica je da ekipe koje računaju na uspjeh na velikom natjecanju takve golove ne bi smjele primati u dvije utakmice u nizu.

Tko je kriv i što u budućnosti čeka ekipu okupljenu oko Zlatka Dalića i kapetana Luke Modrića, u studiju Večernji tv-a urednica Petra Balija razgovarala je s novinarkom Večernjeg lista Deom Redžić.

- Kao što je sam kazao, kriv je Zlatko Dalić, on je vođa reprezentacije, prvi i odgovorni za slaganje momčadi, izbor taktike i rezultate koji su rezultat njegovog izbora. Nikada od preuzimanja odovornosti nije ni bježao. No, treba kazati kako su vrlo često kriva i očekivanja, ne treba zaboraviti kako je Hrvatska u posljednjih deset utakmica na velikim turnirima upisala samo tri pobjede: protiv Islanda, Kanade i Škotske. Razlika je u tome, kako je primjetio i naš kolega Edi Džindo, da Belgija u Kataru nije iskoristila svoje šanse, dok su Talijani sinoć svoju iskoristili, kazala je Dea Redžić u uvodu, a potom se osvrnula na brojne kritike koje su se sručile na izbornika Dalića i njegove ‘senatore’, igrače koji su ga proslavili i s kojima se postigao epske uspjehe na svjetskim smotrama u Rusiji i Kataru.

- Kritika je poželjna, ako je argumentirana, no jedno je kada kritiziramo izbor igrača, njihovo šaltanje po pozicijama ili taktiku izbornika Dalića, a nešto sa svim drugo su iživljavanja nad igračima I izborniku i igračima na osobnoj razini. Ako govorimo o nogometnoj igri, tu ne bi smjelo biti prostora za takve ispade, dodala je Redžić. 

Na tezu da je Luka Modrić kao velikan reprezentacije I svjetskog nogometa, trebao prepoznati moment kada se treba povući, Redžić je odgovorila čitajući ulomak iz njegove autobiografije Moja igra, koju je zapisao novinar Robert Matteoni nakon nastupa Hrvatske u Rusiji.

- Smatram da tu knjigu trebaju pročitati svi koji su se sinoć hvatali za glavu prije nego će Modrić izvesti kazneni udarac Talijanima, svi koji su znali da će ga promašiti. Treba znati što je prolazio od 116. minute u najtežoj utakmici njegove reprezentativne karijere s Dancima u Rusiji, do zadnjeg Raketinog penala koji je Hrvatsku lansirao tamo gdje je nije bilo 20 godina. Svi se sjećamo Lukinog promašaja mladom Schmeichelu, ali mnogi ne znaju da je isti čas odlučio kako će pucati I u raspucavanju, a u toj knjizi o tome je zapisano nekoliko stranica koje ljubitelji nogometa, kako smatram, trebaju pročitati kako bi bolje razumjeli koliko snage, hrabrosti i ustrajnosti treba zabiti pogodak Donnarummi par sekundi nakon kaznenog udarca koji je propustio realizirati.

- Podsjetila je još jednom I na riječi zlatnog izbornika Ivice Tucka, koje je izgovorio za Večernji list uoči odlaska nogometne reprezentacije na Euro, a koje su proteklih dana dodatno dobile na težini zbog brojnih uvreda koje su se srušile prema Daliću i Modriću nakon neuspjeha u Njemačkoj.

- Što Hrvatsku reprezentaciju čeka u budućnosti, koji su uistinu problemi s kojima je Dalić došao na Euro i koliko je u cijeloj priči važan adekvatan razvoj mladih selekcija reprezentacije, pogledajte u emisiji Večernji tv-a na našem YouTubeu i Facebook kanalu.

VEZANE VIJESTI:

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

JM
JMN
23:38 26.06.2024.

Znao sam da će fulati jer je vidljivo da je psihološka priprema loša cijeli turnir. Osim toga, Luka ima samo 79% realizacije penala u karijeri. Potpuno je nejasno da naše penale ne puca Kramarić koji je puknuo duplo više penala u karijeri i zabio ih 88% što je vrhunska konvezija, bolja od npr. Ronalda i Kanea. To je samo još jedan primjer da kod Dalića ne igraju najbolji kao što on tvrdi. Da igraju najbolji, onda bi penale pucao najbolji pucač penala.

PO
Poganec
04:56 27.06.2024.

Objektivno misljenje nije pozeljno zato smo ipali sa EP bez ispaljenog metka, Mladi igraci pune snage sjede na klupi a stari igraju koji su prespori, Igra nam je kakva je i to je to

TR
trpimir2022
23:46 26.06.2024.

Rakitić je u reprezentaciji trebao ostati barem zato da puca penale. Modriću bi trener pucanje penala trebao zabraniti, jer on to ne zna.