PROTIV LOKOMOTIVE

Dinamo danas otvara drugi dio sezone, Jakirović progovorio o pojačanjima: Joj, ubijaju me...

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: Trener Dinama Sergej Jakirović nakon derbija održao konferenciju
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Jakirović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Trener Jakirović je na konferenciji za medije najavio pripreme
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Jakirović
23.01.2024.
u 08:00
– Novi igrači su dobri, svi su kvalitetni, momčad ih je prihvatila. Što smo ciljali, to smo uspjeli dovesti. Zadovoljan sam s njima, ali tržište je još otvoreno, pogotovo kad se završi taj europski prijelazni rok. A možda netko i ode.
Pogledaj originalni članak

Nekoliko dana odmora, pa tri tjedna priprema i Dinamo kreće u akciju, već danas od 17 sati starta u nastavak sezone, na rasporedu je zaostala utakmica četvrtog kola s Lokomotivom. Maksimirski travnjak je očišćen, grije se i trebao bi biti spreman za danas.

– Ne sumnjam u to, direktor Sakoman uvijek sve napravi – uz smiješak će kapetan Dinama Arijan Ademi, koji je na pripremama pokazao da će, ovako spreman, biti pravo pojačanje plavih.

Nakon povratka iz Kine nije bio na najvišoj razini, možda je i bilo teško doći na nju s obzirom na minutažu uvjetovanu klauzulama o transferu iz Kine u Dinamo.

Nisam bio na pravoj razini

– Nije mi to bio problem, ali nisam bio na pravoj razini i ne želim se 'vaditi' na minutažu. Nadam se da ću u drugom dijelu biti na pravoj razini i pomoći u osvajanju naslova prvaka. Radili smo na visokoj razini na pripremama, spremni smo, nadam se da ćemo biti mnogo uspješniji nego u prvom dijelu sezone. Lokomotiva je za nas uvijek tvrd orah, brzi su, mladi i poletni. Vjerujem da ćemo znati odgovoriti i pobijediti.

Kapetan je već dugo u Dinamu, uz taj 'izlet' u Kinu, koliko je drukčije u svlačionici kad Dinamo nije uobičajena lovina, sad kad je postao lovac na prvo mjesto?

– Jest malo drukčije nego prije, ali mi dobro znamo što se od nas očekuje i što moramo napraviti. Atmosfera u svlačionici zbog toga ne pati, pritisak je u Dinamu uvijek velik tako da smo na njega naviknuti. Istina je da razmišljamo o tome da u svakoj utakmici moramo pobijediti. I vjerujem da smo već sad na 100 posto – rekao je Ademi te jako kratko prokomentirao dolazak Ivana Perišića u Hajduk:

– Ne bih to puno komentirao, to je njihova stvar. Znamo kakav je igrač i bit će im pojačanje.

Ademi je dobro raspoložen, a dobrog je raspoloženja bio i trener Sergej Jakirović.

– Pripreme su bile zbijene u samo tri tjedna, novo je to iskustvo za nas. Ali, zadovoljni smo učinjenim poslom, vrijeme nas je poslužilo u Rovinju, osim posljednjeg dana. Kad je ovdje pao snijeg malo smo improvizirali, a onda napravili dva dobra treninga i maksimalno motivirani čekamo ovo što slijedi. Bit će naporno, intenzivno je, ali mi smo naviknuli igrati svaka tri, četiri dana. Igrači su bili sedam dana bez treninga, počeli su trenirati već nakon Božića i došli su u dobrom stanju na pripreme. Imali smo dosta prostora za napredak i zdravi smo. Osim Šutala i Perića, koji radi po posebnom programu – kazao je Jakirović.

Japanac Oqiwara danas neće igrati jer je kasnije ušao u trening s momčadi zbog problema s gležnjem, na lijevom beku bit će Mauro Perković. Jakirović je zadovoljan s dosadašnjim pojačanjima.

– Novi igrači su dobri, svi su kvalitetni, momčad ih je prihvatila. Što smo ciljali, to smo uspjeli dovesti. Zadovoljan sam s njima, ali tržište je još otvoreno, pogotovo kad se završi taj europski prijelazni rok. A možda netko i ode.

Talijani ponovno približavaju Brekala k Dinamu.

– Jooj, Talijani me ubijaju, svaki dan nova informacija. Nema novosti, živi smo na tržištu, tražimo još jedno krilo, nije tajna. Ali, nećemo dovoditi reda radi, u ovom je trenutku sve na 'stand by'...

Kent iz Fenerbahçea, koji tamo ima golemu plaću?

– Isto kao i s Brekalom, sve je stvar dogovora. To su dva jako dobra igrača, s odličnim pedigreom, hoćemo li se uspjeti dogovoriti, vidjet ćemo, nije uvijek samo do nas. Nisu samo ta dva igrača u pitanju, vidjet ćemo što ćemo realizirati.

Jakirović je govorio da želi okomitiji, agresivniji Dinamo, koliko se na ovim pripremama uspio tome približiti?

– Uspjeli smo se pomaknuti, barem što se tiče priprema, vidjela se ta naša intencija. Nisam ljubitelj toga da vraćamo loptu samo da bismo imali posjed. Zato smo i dovodili te brze igrače, taj profil, da budemo brži. Naravno, pripreme su druga priča, teško je suditi, ali bitno je da promijenimo stil igre. A poradili smo i na automatizmima kad budemo napadali na niski blok suparnika, određeni pomaci se vide.

Trebamo dodatne kvalifikacije

Vjerujemo da ćemo nešto od toga vidjeti već danas protiv Lokomotive, koja je isto ostala bez nekoliko važnih igrača.

– Nema Tucija, ali tu je Čop, iskusan igrač, pa Šotiček, Krivak, Goričan... puno mladih, brzih igrača. Nemaju respekta i moramo biti na visokoj razini da pokažemo svoju kvalitetu na terenu i uzmemo tri boda – kazao je Jakirović i poželio u našoj ligi nešto o čemu smo pisali kad je Hrvatski dragovoljac već bio otpisan, kao što se sada otpisuje Rudeš.

– Volio bih da se vrate dodatne kvalifikacije za devetoplasiranu momčad, ovako liga gubi draž. Neki su u zoni komfora, a tako liga ne može napredovati. No, sve ovisi o nama, dosta smo bodova izgubili protiv takvih momčadi, na proljeće moramo pobjeđivati u tim utakmicama – zaključio je Jakirović.

 
 
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

CR
crocro
09:00 23.01.2024.

Kažete da što ste ciljali da ste to i doveli. Ja bi rekao da to što ste ciljali to ne možete dovesti. Što je tu je. Dinamo je u takvoj situaciji u kakvu ga je dovela jalova i nesposobna uprava. Dinamo se nije pojačao na razinu prije prošlogodišnje akcije rasprodaje igrača s popustom od 70%. Samo kiksevi Hajduka mogu dovesti Dinamo na tron HNL-a. A možda i ne samo Hajduka, ima tu opasnosti i sa strane. Dinamo ne smije ništa izgubiti a Hajduk načiniti poneki kiks. Ako Hajduk ne kiksa i odradi posao do kraja a Dinamu se omakne i pokoji nerješeni rezultat, onda se zna rasplet. Kako Dinamo opstaje prodajom igrača, to je svima shvatljivo, ali nije shvatljivo kako uprava kluba nije pravodobno osigurala adekvatne zamjene što je koštalo Dinamo rezultatskog učinka. Ovo treba biti velika pouka upravi Dinama, da mora pravodobno reagirati u slučaju prodaje igrača a da kupljeni igrači ne budu daleko ispod razine rasprodanih, jer u tom slučaju ne može očekivati uspjeh. Polažem nadu da će Dinamo pobijediti u dvije zaostale utakmice i da neće imati neplaniranih gubitaka bodova, te da će požrtvovnošću na terenu uspjeti nadoknaditi izgubljeno i zasjesti na tron prvaka HNL-a. Želim Dinamu uspješan nastavak natjecanja.

97
977317314
21:06 23.01.2024.

Hajduk

97
977317314
21:04 23.01.2024.

Hajduk