POJAČANJA ZA SEZONU

Dinamo dovodi novog Bobana

Foto: 'JOZE SUHADOLNIK'
Dinamo dovodi novog Bobana
04.05.2013.
u 10:00
Vodeći ljudi kluba potvrdili su da je desni bočni igrač ljubljanske momčadi jedan od igrača o kojima se razmišlja za prijelazni rok.
Pogledaj originalni članak

Dinamovu momčad od ljeta bi, po svemu sudeći, trebao osvježiti mladi slovenski reprezentativac Boban Jović (21). S desnim bočnim igračem ljubljanske Olimpije u Dinamu pregovaraju već neko vrijeme i on je zainteresiran za dolazak u najbolji hrvatski klub.

Tu informaciju potvrdili su nam i u Dinamu, uz dodatno pojašnjenje da je jedan od mnogih koje prate, no da je Jović jako zanimljiv igrač. Iz te izjave dade se zaključiti da je mladi Slovenac visoko na listi Dinamovih prioriteta za ljetni prijelazni rok. Dinamova struka Jovića je gledala već nekoliko puta i mladi Slovenac trebao bi biti zamjena za Šimu Vrsaljka koji bi na ljeto mogao otići u drugi klub.

Jović je u Olimpiji od 2009. godine, a ove sezone odigrao je 21 utakmicu u slovenskom prvenstvu i četiri u Europskoj ligi. U prvenstvu je postigao četiri pogotka i tri asistencije, a u Europskoj ligi asistenciju. Tržišna vrijednost mu je na Transfermarktu 800 tisuća eura i najskuplji je igrač te slovenske momčadi. Jović je prošao sve slovenske reprezentacije, a samo s 18 godina izabran je u najbolju momčad slovenske lige.

Navijači Olimpije također su mu dodijelili nagradu Zmajevo srce. Boban Jović rođen je u Celju, a podrijetlom je bosanski Srbin. Odličnog driblinga i udarca, Jović je moderan bočni igrač ustaljene forme, kažu stručnjaci. U Olimpiji mu društvo pravi i hrvatski vratar Matija Kobetić.

>> Sammirov niz od sedam naslova prvaka Hrvatske

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.