ČEKANJE JE GOTOVO

Dinamo doznao s kojim će se klubom boriti za Ligu prvaka! Pobijede li, plavi će zaraditi golem novac

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek i Dinamo sastali se u 2. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dinamo i Istra sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: Prijateljska nogometna utakmica izmedu GNK Dinamo i FK Vardar
13.08.2024.
u 22:41
Više od 30 milijuna eura će Dinamo moći spremiti u blagajnu ukoliko zaigra u grupnoj fazi Lige prvaka. Svaki remi ili pobjeda će taj iznos bitno uvećati
Pogledaj originalni članak

Dinamo je ove godine imao podosta sreće prilikom ždrijeba za Ligu prvaka. Tada su plavi saznali da će im idući protivnik biti azerbajdžanski Qarabag. Oni su u trećem kolu kvalifikacija u utakmici prepunoj prekreta ukupnim rezultatom 8:4 svladali Ludogorec. U svakom slučaju Dinamo će u susret ući kao favorit. Prva utakmica bi se trebala igrati na Maksimiru 20. ili 21. kolovoza, dok je uzvrat na rasporedu 27/28. kolovoza. Komentirao je to nakon ždrijeba i trener Sergej Jakirović, ali upozorio da nikoga ne treba podcijeniti.

"Dva protivnika koja manje-više poznajemo, Ludogorec malo više jer smo se već susretali s njima. Qarabag smo pratili prošle sezone, kad je nesretno ispao od Leverkusena. Sigurno ćemo pratiti i analizirati obje utakmice, vidjeti tko će proći. Uz dobro skautiranje i analizu najbolje ćemo se pripremiti za ono što nas čeka. Ambicija se zna, želimo igrati u Ligi prvaka. To će biti 50:50 zasad, prva utakmica je u Maksimiru i napravit ćemo sve da pobijedimo i otiđemo na uzvrat sa što boljom prednošću jer se u prvoj utakmici neće ništa riješiti. Izbjegao se stres svih proteklih godina koji je bio u srpnju", kazao je Jakirović.

GALERIJA Pogledajte Rakitićevu luksuznu vilu na Šolti! Cijena noćenja je astronomska

Foto: Airbnb
Rakitić vila
Foto: Airbnb
Rakitić vila
Foto: Airbnb
Rakitić vila
Foto: Airbnb
Rakitić vila
Foto: Airbnb
Rakitić vila
Foto: Airbnb
Rakitić vila
Foto: Airbnb
Rakitić vila
Foto: Airbnb
Rakitić vila
Foto: Airbnb
Rakitić vila
Foto: Airbnb
Rakitić vila
Foto: Airbnb
Rakitić vila
Foto: Airbnb
Rakitić vila
Foto: Airbnb
Rakitić vila
Foto: Airbnb
Rakitić vila
Foto: Airbnb
Rakitić vila
Foto: Airbnb
Rakitić vila
Foto: Airbnb
Rakitić vila

Dinamo se s azerbajdžanskim Qarabagom čija je momčad vrijedna 16,48 milijuna eura još nije imao prilike susresti na travnjaku. Međutim, njihov prošlosezonski nastup u Europa ligi daje naslutiti da bi mogli predstavljati neugodnog protivnika. Nakon što su prošli grupnu fazu izbacili su Bragu, a zatim ispali od gotovo nepobjedivog Bayer Leverkusena, no rezultatom od impresivnih 5:4.

Maksimirskom klubu motivacije zasigurno ne nedostaje. Osobito zato što je promjenom formata natjecanja igranje u Ligi prvaka postalo još isplativije. Tako su povećani i nagradni fondovi, a Dinamo bi samim prolaskom u grupnu fazu zaradio 34 milijuna eura. Za nastup u play-offu dobit će 4,29 milijuna eura, a ukoliko pobjede dobit će dodatnih 18.6 milijuna. Povrh toga, na  temelju prosječnog renkinga, desetogodišnjeg koeficijenta i udjela iz marketinškog bazena Uefe, zaradit će još 10-ak milijuna eura. 

Uz to će svaka momčad koja zauzme bilo koje od devetog do 36. mjesta u blagajnu dobiti dodatnih milijun eura. Sav taj novac je zarada ukoliko Dinamo ne osvoji niti jedan bod u grupnoj fazi. S druge strane za remi će dobiti 700 tisuća eura, a za pobjedu 2,1 milijuna eura.

VIDEO Ivan Perišić definitivno napušta Hajduk!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

FR
freeshooter
00:30 14.08.2024.

...danas se svakog protivnika respektira i analizira... no činjenica je da nam je ovo povijesna prilika za prolaz, toga smo bili svijesni, pa je tako i roster upotpunjen, znatno pojačan, izbalansiran... rekao bih spreman za prolaz i samu Ligu prvaka... jer ovo je ta Dinamova prilika, sada li nikad, to je zadatak koji se mora izvršiti i tako bude, povijesna prilika za ulazak u društvo velikih top 36, i korak da direktno budemo među najvećim, sa nama ogromnim priljevima... jer tko sada uđe, taj će i ostati tamo, rekao bih ekskluzivno zatvaranje... a i samim ulaskom, nitko više nebi mogao biti imun da se krene raditi dinamova Arena Maksimir, pripadajuća i nužna takvom uspjehu... dakle puno za dobiti i za svevremenski iskorak, krucijalnog značaja za daljni razvoj i uspjehe Dinama... svjesni toga, spremni i ojačani, mi ovo prolazimo, plavi lavovi bez straha i zadrške, mi idemo dalje u LP... idemo dalje samo jako... ale, ale dinamo ale...

Avatar utunelu
utunelu
07:48 14.08.2024.

svaki put pisete o velikoj lovi gdje ta lova zavrsi kupujete igrace po 1 milju eura

MX
Mr.XWhite
08:12 14.08.2024.

Jakira maknuti pod hitno!