Pobjeda 1:0

Dinamo je bio solidan, ali igra presporo

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Dinamo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Dinamo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Dinamo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Dinamo - Slaven Belupo
05.03.2018.
u 14:50
Očišćen je bio i manji dio tribina, najviše je očišćeno na sjevernoj tribini, zbog straha da navijači ne bi bacali grude.
Pogledaj originalni članak

Nakon dva tjedna stanke bez utakmice, nogometaši Dinama vratili su na travnjak, a suparnik im je bio Slaven Belupo koji nije imao tu stanku već je svoj posao još kako dobro odradio. Bio je s 1:0 bolji od Hajduka u Splitu. A svoje je sada, iako s dosta problema, odradio i Dinamo u ovoj utakmici, pogotkom Marija Gavranovića upisao je nova tri boda (1:0).

Bojkot Bad Blue Boysa

Maksimir je dočekao momčadi spreman, teren je bio čist, doduše malo mekan od silnih padalina, ali dobar. Očišćen je bio i manji dio tribina, najviše je očišćeno na sjevernoj tribini, zbog straha da navijači ne bi bacali grude. No, ta je sjeverna tribina ostala gotovo prazna, BBB su bojkotirali utakmicu jer ovo je bila prva na kojoj su maloljetnici mogli kupiti ulaznicu samo uz pismenu dozvolu roditelja.

U prvom dijelu utakmica je ponudila malo pravih prilika, Dinamo je imao posjed, igrao solidno u polju, ali je slabo dolazio u završnicu, čak je opasniji u nekoliko navrata bio Slaven iako nije upisao niti jedan udarac u okvir. Sudac je pogriješio u 18. minuti, plavi su napali preko desne strane, pokušao je ubaciti Stojanović, Katić je uklizao i rukom zaustavio loptu, no Križarić nije ništa sudio.

Plavi su nakon pola sata ostali bez Soudanija, primio se za mišić i nakon par minuta je morao iz igre, a na njegovo je mjesto stigao Izet Hajrović, posljednje pojačanje Dinama. Vidjet će se kakva je ozljeda i koliko je ozbiljna, u ovom je trenutku Alžirac jako upitan za taj spomenuti odgođeni susret s Rijekom koji se igra ove srijede.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Maksimir
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Maksimir
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Maksimir
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Maksimir
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Maksimir
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Maksimir

- Soudani je osjetio malo zatezanje zadnje lože, vidjet ćemo do srijede, ali naravno da samo zdravi igrači mogu konkurirati i tu sigurno nećemo riskirati – kazao je trener Dinama Mario Cvitanović.

U nastavku je Dinamo brzo stigao do vodstva, krenuli su plavi bolje i već nakon pet minuta Borna Sosa je lijepo ubacio, stoperi Slavena Belupa su zaspali i između njih je Gavranović lijepo zabio, svoj prvi pogodak za plave u službenim utakmicama. Doduše, dio gostiju se bunio da je bilo zaleđe.

Do pogotka je, nakon krasnog prolaska vrlo brzog Hajrovića, mogao Tongo Doumbia, jedan od najboljih plavih igrača u ovom susretu.

Pokušavali su nešto ofenzivnije pri kraju Koprivničani, ali nisu uspjeli ugroziti domaću momčad.

- Meni se učinilo kao da se igralo u Koprivnici jer imali samo sedam, osam situacija da kaznimo Dinamo. Nismo zaslužili poraz po igri i žao mi je, jer smo dobri u kontranapadima, i to smo nakon Hajduka željeli usavršiti, ali zbog vremena nismo imali mogućnost trenirati kako smo željeli. Na dobrom smo putu, izgledamo kao momčad, znamo tko što treba raditi i bit ćemo još bolji i kvalitetniji. Borit ćemo se za što bolji plasman, a onda dogodine probati i više od toga – pričao je trener Slavena Belupa Tomislav Ivković.

Dinamo igra presporo

Dinamo je pak igrao solidno, no trebao bi igrati puno brže i preciznije da bi se probilo dobro organizirani suparnik poput Slavena.

- Sretan sam što smo pobijedili, zabili taj jedan gol i vratili se u taj kolosijek. Ne mogu biti zadovoljan s prezentacijom, s više stvari. Dobro smo otvorili, pa stali. Imali smo kontrolu posjeda i inicijativu, ali posjed nije bio konkretan, falilo je toga pogotovu u igri jedan na jedan, u toj zadnjoj trećini smo imali problema tako da nismo poentirali. Imali smo previše neforsiranih grešaka, a to otvara prostor suparniku. Neke utakmice smo igrali bolje od ove pa nismo pobijedili – pričao je Cvitanović i objasnio poziciju Izeta Hajrovića koji nije ni putovao s momčadi u Rijeku, a sada je ušao i pokazao prodornost i brzinu:

– Vidio sam da fizički mora bolje, zato nije bio u Rijeci nego trenirao, on je to prihvatio dobro i u tom je dijelu napredovao. Ima brzinu, jak je u igri jedan na jedan, želim da inzistira na tome, ali i drugi igrači jer imaju potencijal za to.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:01 05.03.2018.

Na ove slike nemam komentara!Sramota kaj je napravil!!!

IL
ilijan
19:48 05.03.2018.

Spora tranzicija iz ovrane i napad a tek ako protivnik ide u polukontru i kontru, kao da na mjestu tabkaju nikako se vratiti.