OPTIN MODEL

Dinamo je među favoritima Konferencijske lige. Evo koliko može zaraditi u grupnoj fazi

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Dinamo je među favoritima Konferencijske lige. Evo koliko može zaraditi u grupnoj fazi
01.09.2023.
u 20:34
Maksimirska momčad nije ispunila temeljni cilj i dohvatila skupinu Europske lige nakon poraza od praške Sparte
Pogledaj originalni članak

Hrvatski prvak Dinamo ove sezone će nastupati u skupinama Konferencijske lige, glavni cilj bio je Europska liga, ali to snovi su ugašeni bolnim porazom od praške Sparte. Isto tako, u Maksimiru su se nadali i pozamašnoj financijskoj injekciji od nastupanja u EL-u, ali morat će se zadovoljiti utješnom nagradom. 

Recimo, samim plasmanom u grupnu faze Lige prvaka, Uefa nagrađuje klubove s 15.640.000 eura, dok osvajač Konferencijske lige, ako pobijedi sve utakmice u grupi, može maksimalno uprihoditi 18,5 milijuna eura. Kvalifikacijom u grupnu fazu KL-a, Dinamo je zaradio nešto manje od tri milijuna eura, dok je pobjeda u skupini vrednuje s 500 tisuća eura, a za remi se dobijr 166 tisuća eura. 

VEZANI ČLANCI:

POSTOJI LI ODGOVORNOST?

Dinamo igra najvažniju sezonu stoljeća. Ako se kaotična Uprava ne složi, Šimić više nema što tražiti

Najlakše bi, naravno, bilo sada – na što se mnogi pozivaju – baciti koplje u prvoga čovjeka struke Darija Šimića; te fulao je s trenerom u kojega se zaklinjao (Bišćana), te 'nije ni taj Jakirović baš neko čudo', te nije doveo niti jedno relevantno pojačanje, jer to Bernauer, Kaneko i Mihajličenko za sada nisu... Uglavnom prevladava stav: neka visi Pedro Šimić.

Prema Optinom modelu izračuna, plavi imaju čak 80 posto šansi da će igrati osminu finala, a  39 posto za četvrtfinale Konferencijske lige. Prema istom modelu, Dinamo je osmi favorit za osvajanje Konferencijske lige, ispred Jakirovićeve momčadi su  Aston Villa, Fenerbahče, Eintracht Frankfurt, Fiorentina, Gent, Lille i Bešiktaš.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
21:15 01.09.2023.

Sa Barišićem i Vlatkom možemo jedino bit zadnji!

VE
vecernji55
20:40 02.09.2023.

Dinamo je favorit za ispadanje u prvom krugu.