NOGOMET - DINAMO

Dinamo mora loviti naslov i Ligu prvaka

02.03.2002.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

ZAGREB - Danas, nekoliko minuta prije 15 sati, Silvio Marić će kroz glavu provrtjeti svoj nogometni život. Nogometaš kojeg su Bad Blue Boysi obožavali, koji je odigrao dvije čarobne godine u majici "svetog kluba", vratio se kući.

- Bili su to dani - sa sjetom će Silvio Marić, jučer se prisjećajući svojih najvećih nogometnih trenutaka.

Newcastle i Porto su sredine gdje je bio na kušnji, i nije uspio.

- Da li žalim? Ne volim gledati untrag, kako je bilo fenomenalno u Maksimiru, tako sam nesretan bio u Engleskoj i Portugalu. Nisam uspio, mislim da sam mogao, no nisam, i sada mogu pričati bilo što, no nisam uspio. Bile su tu i ozljede. Vratio sam se doma, ovdje funkcioniram.

* Ovo je poseban dan

Kao kapetan, prvi put će izvesti Dinamo na travnjak. Posljednji put je na najdražem stadionu istrčao protiv Olympiakosa 9. prosinca 1998. godine. Pod najdražim imenom Marić je igrao samo u juniorima. Nema dvojbe da je za Marića danas poseban dan, iako je Dinamo tek "tigar od papira".

- Sigurno će osjećaj biti poseban, ponovno na svom stadionu, u majici jedinog kluba, pred navijačima s kojima sam imao uvijek poseban odnos, jednostavno sam dio njih. S njima igram na haklu, popijem piće u gradu. No, ne doživljavam sebe kao nekoga tko će protiv Pomorca dovesti ljude na stadion. Nisam ja Prosinečki zbog kojeg bi ljudi došli.

Teško će privući publiku, Dinamo baš i nije u modi. Klub je u svojevrsnoj tranziciji.

- Tribine su prazne, normalno jer Dinamo svojom igrom danas ne može napuniti stadion. I to je egzaktno, sve ostalo su priče.

Nije sretan načinom na koji je postao kapetan.

- Premalo sam u klubu da bih znao stvarni razlog zbog čega je Butini oduzeta kapetanska vrpca. No, to nije pomutilo moj odnos s Butinom, mi smo zajedno odrasli, znamo se sto godina.

Mara danas nije potpuno spreman, no Lončarević će ga postaviti u vršak napada od prve minute.

- Iz Porta sam došao koliko-toliko spreman, no ubile su me vodene kozice. No, mogu u pravom ritmu odigrati sat vremena, to je sigurno.

* Šibenik se neće ponoviti

Ništa nije želio najaviti, no zna da Dinamo protiv Pomorca nema pravo na kiks.

- U pripremama smo izgledali puno bolje, siguran sam da će se to danas vidjeti. Imamo dosta mladih igrača, koji na dvije utakmice oduševe, pa na dvije tako razočaraju. To se i meni kao mladom igraču događalo. Trebat će nam i malo strpljenja, no Šibenik se neće ponoviti.

Osvajanje Kupa bi malo popravilo sliku, no i to će biti teško. Varteks je i te kako opasan, posebno neugodan protiv modrih.

- Zaboravili ste Osijek, i oni će biti opasni, iako je logično očekivati da ćemo se za trofej tući s Varaždincima. Bit će to dvije iznimno napete utakmice.

Trofej bi unio vedrinu, no Marić je pogledao unaprijed.

- Svi, od vodstva kluba do posljednjeg igrača, moraju učiniti golem napor da sljedeće sezone jurnemo na naslov prvaka. Samo to i Liga prvaka nam moraju biti cilj, to je naša sudbina. I tko će to moći pratiti, na bilo kojoj funkciji ili u svlačionici, taj može i biti stanovnik Maksimira. Za druge nema mjesta - zaključio je Marić.

I. Flak

Pogledajte na vecernji.hr