LAGANO PREMA GORE

Dinamo nije ni igrao, a preskočio je čak tri kluba na ljestvici Lige prvaka. Kako je to moguće?

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Dinamo i Lokomotiva sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Dinamo i Lokomotiva sastali se u 8. kolu SuperSport HNL-a
01.10.2024.
u 22:53
Dva su kluba nakon dvije utakmice na lošijoj gol-razlici od hrvatskog prvaka
Pogledaj originalni članak

Novi format Lige prvaka donosi i pozamašan broj novotarija iz kola u kolo. Bolje reći iz utakmice u utakmicu. Znamo da je Dinamo na startu natjecanja doživio brutalan poraz u Münchenu od Bayerna (9:2) što ga je postavilo na zadnje mjesto na ljestvici koja sada broji 36 klubova. No, iako će hrvatski prvak svoju sljedeću utakmicu odigrati tek u srijedu (21 sat) protiv Monaca, već nakon utorka izabranici Nenada Bjelice su za čak tri mjesta bolje plasirani nego nakon prvog kola.

Najprije je u ranijem terminu RB Salzburg, sljedeći Dinamov protivnik senzacionalno izgubio na svom stadionu od francuskog Bresta (0:4). U kombinaciji s porazom od 3:0 u Pragu kod Sparte u prvom kolu, to znači da su Austrijanci na gol-razlici 0:7, istih -7 kao i Dinamo, ali bez postignutog gola u dvije utakmice. Preostala dva kluba još su gora i od Salzburga i od Dinama.

U večernjem terminu dakle, još su dvije momčadi došle do katastrofalne gol-razlike, i to do čak -8. Švicarski Young Boysi su nakon 3:0 od Aston Ville u prvom kolu sada poraženi s 5:0 u Barceloni, a Slovan iz Bratislave je nakon 5:1 od Celtica izgubio s 4:0 od Manchester Cityja. Dakle, Dinamo se fino uspeo na ljestvici. Ali trebat će, jasno, nešto i odigrati kako bi se hrvatski prvak našao među 24 momčadi koje će nastaviti u nokaut-fazi Lige prvaka.

Standings provided by Sofascore
Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar JustWatchMe
JustWatchMe
23:51 01.10.2024.

Tješite se 😏 9 komada je vrhunska sramota