U BRAZILU

Dinamo treći klub na svijetu po igračima proizašlim iz podmlatka

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Dinamo treći klub na svijetu po igračima proizašlim iz podmlatka
18.06.2014.
u 14:45
Osim Dinama, na popisu je još osam hrvatskih klubova koji su imali barem po jednog igrača koji je prošao i nogometnu školu i zaigrao za prvu ekipu (Hajduk, Zagreb, Marsonia, Osijek, Šibenik, Zadar, Split, Hrvatski dragovoljac).
Pogledaj originalni članak

Međunarodni centar za sportska istraživanja (CIES) iz Švicarske je izradio popis kojeg su nazvali Player development ranking, a on pokazuje koliko je igrača koji su trenutno na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prošlo nogometnu školu i zaigralo za prvu momčad istog kluba.

Visoko treće mjesto zauzeo je zagrebački Dinamo, a ispred njega su samo nizozemski Feyenoord i Barcelona.

Osim Dinama, na popisu je još osam hrvatskih klubova koji su imali barem po jednog igrača koji je prošao i nogometnu školu i zaigrao za prvu ekipu (Hajduk, Zagreb, Marsonija, Osijek, Šibenik, Zadar, Split, Hrvatski dragovoljac)

Kriterij za istraživanje je prije svega bio da je igrač od svoje petnaeste do dvadeset i prve godine najmanje tri godine proveo u klubu, ali se računao i ukupan broj nastupa za prvu momčad. Feyenoord, kao i Barcelona ima devet igrača na Svjetskom prvenstvu, međutim u korist nizozemskog kluba je presudio veći broj odigranih utakmica. Feyenoord ih ima 882, a Barcelona 783.

Dinamo je treću poziciju zauzeo zahvaljujući osmorici igrača koji zadovoljavaju postavljene uvjete, a oni su: Šime Vrsaljko, Vedran Ćorluka, Luka Modrić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Eduardo da Silva, Dejan Lovren i Oliver Zelenika. Njih osmorica su za prvu momčad Dinama odigrali ukupno 812 utakmica.

Cijeli popis liga i klubova možete pogledati ovdje.

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.