Prva HNL

Dinamovcima mršavi bod, grude s tribina i oštre kritike trenera Jurčića

Foto: 'Boris Scitar/PIXSELL'
Dinamovcima mršavi bod, grude s tribina i oštre kritike trenera Jurčića
13.03.2010.
u 23:50
Zadranin Jure Jerbić prema zapadu pokazao srednji prst, kaže da je to bilo u žaru borbe. Zdravko Mamić otišao je sa stadiona u 20. minuti, vjerojatno posve nezadovoljan
Pogledaj originalni članak

Nije Dinamu lako i nikad mu neće ni biti bude li igrao kao protiv Zadra. Neće biti lako pobijediti ni slabije momčadi od čvrstih Sinovčićevih nogometaša. Uostalom, nakon nemoguće dosadnog prvog poluvremena i nešto boljeg drugog, poraz je priznao i Krunoslav Jurčić. Ne rezultatski jer bilo je 0:0, nego poraz u izdanju svoje momčadi.

Ne bismo svladali ni žene

– Kad se u pripremi utakmice spominje pobjeda od pet-šest golova razlike onda se pojavljuju problemi, zabluda je to koja nam se osvetila u prvom poluvremenu. Sve uvježbano ne dolazi do izražaja bez želje i žara. U drugom smo dijelu imali želju, ali kad se "zamjeriš" lopti onda ne ide. Nisam seksist, ali s pristupom iz prvog dijela ne bismo pobijedili ni žene – izravan je bio Kruno Jurčić.

Kao jedinu dobru stvar u toj je utakmici istaknuo želju koju su njegovi igrači pokazali u nastavku. A na upit kako iskorijeniti pristup "lako ćemo" odgovorio je:

– S mladima treba raditi na tome, naučiti ih pobjeđivati svaka tri ili svakih sedam dana. Kod starijih je to teško promijeniti, oni su već formirane osobe – veli Jurčić. Razlog za remi pronašao je u dobrom Zadru te u njegovu odličnom vrataru Ježini.

– Na kraju nas je poljubila sreća, vratar nam je bio odličan i uzeli smo veliki bod. Psihološki velik za nas. Došli smo potiho a ostvarili taj veliki rezultat nakon kojeg neće biti velike fešte – dometnuo je trener Zadra Dalibor Zebić.

– Dinamo nije imao sreće, iako, morao je protiv nas odigrati bolje, možda nas je podcijenio – rekao je Želimir Terkeš koji je zatresao Butininu mrežu. Kako bilo, obje su momčadi s travnjaka ispraćene grudama.

Boysi slavili rođendan

– Ništa novo, to je kod nas folklor – nije se naljutio Zebić.

No, tribine je naljutio 19-godišnji Jere Jerbić koji je prema zapadnoj tribini pokazao srednji prst.

– Ne bih to komentirao, bilo je to u žaru borbe – skrušeno će Jerbić.

Skrušeni su bili i Dinamovi nogometaši, sve je manje onih koji ne govore za medije. U skupini "nijemih" više nije ni Mario Mandžukić koji je s ostalim igračima zažalio što plavi nisu pobijedili za 24. rođendan BBB-ovaca, kojima su čestitali preko igrača Tomečaka i Kovača s brojevima dva i četiri na leđima. No, o rođenadanu i pristupu trebali su razmišljati prije utakmice. A morat će se pokajati i pred Zdravkom Mamićem koji je, kažu zaštitari, već u 20. minuti utakmice otišao sa stadiona. Očito ima "nos".

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

PE
petracan
04:52 15.03.2010.

za cro cro i markonic. Ma dečki ja se u potpunosti slažem sa vama , ali o čemu mi pričamo. Kakva europa , pa dinamo nemože pobijediti jedan Zadar.. , a gdi će onda Salz.... ili slične klubove.Mislimda j samo pitnje vremena kadće na spočeti šamarati i albanci pa azrebejdžanci , ltnci.... A i naš liga.. , jest nam jaka,gdje je cibalija i karlovac pri vrhu !!

CR
crocro
08:08 14.03.2010.

Mene zanima u kakvom društvu Dinamo sebe vidi? Da li se Dinamo zadaovoljava prvim mjestom u HNL-u? Da li je to njegov doseg? Odgovor je veliko DA. Ako Mamić Dinamo vidi u Ligi prvaka ili europskoj ligi, onda su to samo Mamićevi snovi ali i zavaravanje javnosti. Koju se zavarava već godinama. Jer sve se vrti u krugu obećanja. A obećanje o većim dosezima Dinama nije realno očekivati. Barem ne s ovom koncepcijom i ovim rukovodstvom. Da li Dinamo bio sudionik Lige prvaka i to ne samo u jednom ili dva kola, onda se mora ponašati kao oni koji su u stalnom postavi lige prvaka. A to su samo jajbolji li najjači europski klubovi. A zašto su u ligi prvaka najbolji europski klubovi? Ne samo zbog toga što oni nemaju Mamiće, već zato što imaju najbolje europske igrače. A od kuda im najbolji igrači? Pa to su kupljeni igrači iz prosječnih europskih klubova koji su u tim klubovima dominantni i iskristalizirali se kao najboilji. A Dinamo je jedan od takvih klubova koji rasprodaje najbolje igrače. A takve igrače nadomješta slabijim igračima koji se moraju dokazivati te za takve igrače Mamić govori da su adekvatne zamjene i na taj način stalno zavarava javnost, koja Mamićima slijepo vjeruje. A oni u Dinamu žive kao bogovi. Dokle god Dinamo ne okrene ploču i počme činiti sve ono što čine najbolji europski mklubovi, garantiram da Dinama nikada neće imati nikakvu zapaženu ulogu u ligi prvaka a niti u europskoj ligi. Kakav je to klub koji moli Boga da izvuče lakog protivnika da opstane još jedno kolo. Umjesto da mu je svjedno i da melje sve pred sobom. Ponavljam, nažalost Dinamo nikada neće biti aktivni sudionik lige prvaka u dužem trajanju, dokle god ne bude činio ono što čine uspješni. A do tada neka se zadovoljava prvim mjestom u HNL-u. A kada je i tu dugo na poziciji, izgubiti će volju i smjeniti će ih bolji, tj. oni koji žele biti prvi. To je realnost Dinama. A problem mogu riješiti samo navijači i javnost koja voli Dinamo. A ne Mamići.

DU
Deleted user
12:41 14.03.2010.

cro cro,dok se drugi spremaju za ručak nas dvojica mlatimo praznu slamu. Živio Ti meni,odoh i ja nešto stavit u kljun!