VATERPOLO

Đogaš ispred jugaša

13.02.2002.
u 00:00
* Sad se pokazalo koliko nam je Đogaš nedostajao u Sydneyu. Usto, na njegovim plećima Olympiakos je senzacionalno došao do finala Lige prvaka
Pogledaj originalni članak

Gotovo kao dječak, s 15 na leđima, u kapici Mornara okusio je prvoligaški vaterpolo. U 20. godini prešao je u beogradski Partizan. Marinka Roju krasilo je odlično plivanje i jak, često neobranjiv šut s lijevog krila. Nakon završetka karijere nije ostao u vaterpolu, životni put odveo ga je drugim stazama.

- Nisam aktivan, ali pratim vaterpolo. Idem na splitske utakmice, ne propuštam vaterpolske TV prijenose. To su mi jedine dodirne točke s vaterpolom - kazao je Roje.

Nije puno dvojio koga postaviti za broj jedan u prošloj sezoni. Za Roju to je Teo Đogaš koji je lani igrao za grčki Olympiakos, da bi potkraj godine prešao u talijansku Pescaru.

- Đogaš je igrama u reprezentaciji dokazao i pokazao koliko je neopravdano izbačen s popisa putnika na Olimpijske igre. Sada je pokazao koliko nam je nedostajao u Sydneyu. Usto, na njegovim plećima Olympiakos je senzacionalno došao do finala Lige prvaka.

* Odmah do Đogaša je Jugov sidraš Mile Smodlaka.

- Ni tu nema spora, Smodlaka je s Jugom osvojio prvenstvo Hrvatske, Jug je prvak Europe, a Smodlaka jedan od njegovih najboljih igrača. Reprezentacija bez njega ne može, u paru s Hinićem čini najbolji svjetski sidraški par.

Da je Jug prva momčad prošle sezone pokazuje Rojino treće i četvrto mjesto u Večernjakovu izboru na koje je postavio Alena Boškovića i Elvisa Fatovića.

- Ubojite puške s desne i lijeve strane, nositelji dubrovačkog projekta osvajanja naslova europskog prvaka. Igrama u Jugu pokazali su koliko je nepravedno što nisu u reprezentaciji, u kojoj bi uvijek morali igrati najbolji.

* Peti je Samir Barač.

- Premda nije baš briljirao, Barač je na listi kao izniman svjetski igrač. Uostalom i ugovor koji je potpisao dovoljno govori koliko je cijenjen.

* Igor Hinić, još jedan "stranac", na šestom je mjestu.

- Hinića su ozljede spriječile da protekle sezone igra još bolje, ali on i Smodlaka su nezaustavljivi. Nije bitno tko je od njih u kapici reprezentacije u bazenu, obojica su strašni, nezaustavljivi.

* Izuzev jugaša, jedini od igrača koji igraju u hrvatskoj ligi, na vašem popisu je Ratko Štritof.

- Iznimno zahvalan, tih igrač. Nije nametljiv, ali tek kada ga nema vidi se koliko nedostaje. Učinak u obrani mu je nemjerljiv, a postigne pogodak uvijek kada treba.

O. Maršić

Sutra - sedmorica najboljih u izboru Ivice Dabrovića

Pogledajte na vecernji.hr