VELIKI USPJEH

Dodigu jubilarni 20. naslov, s Krajičekom osvojio Rotterdam

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Tokio: Marin Čilić i Ivan Dodig izborili finale muških parova
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Tokio: Marin Čilić i Ivan Dodig izborili finale muških parova
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Tokio: Marin Čilić i Ivan Dodig u polufinalu parova na Olimpijskim igrama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Tokio: Marin Čilić i Ivan Dodig izborili finale muških parova
19.02.2023.
u 16:00
Dodig ostaje na 10. mjestu u poretku igrača parova, ali su on i Krajiček u utrci za ovogodišnji Masters sada šesta kombinacija svijeta. Osim toga, u Rotterdamu će podijeliti i bogat nagradni kolač - zajedno su zaradili 127.440 eura.
Pogledaj originalni članak

Nakon što mu je to pošlo za rukom sa Španjolcem Marcelom Granollersom 2017. godine, Ivan Dodig je još jednom osvojio ATP 500 turnir u Rotterdamu, ovaj put s Amerikancem Austinom Krajičekom. Njih dvojica su u nedjeljnom finalu, nakon velike borbe, pobijedili indijsko-australsku kombinaciju Bopanna/Ebden sa 7:6 (5), 2:6, 12:10.

Prvi je set odlučen u tie-breaku, iako je Dodig prije toga servirao za set, ali suparnici su uspjeli doći do poravnanja na 6:6 u gemovima. Nakon što su izgubili drugi set, Hrvat i Amerikanac imali su u produljenom tie-breaku dovoljno strpljivosti, usredotočenosti i upornosti da na kraju izađu kao pobjednici. Na 9:8 propustili su prvu meč-loptu, ali pri vodstvu od 11:10 iskoristili su drugu nakon odličnog Dodigova reterna.

Ivanu je to jubilarni 20. naslov u konkurenciji parova (jedan ima i u singlu), a Krajičeku i njemu četvrti osvojeni turnir od kad igraju zajedno (lani su osvojili Lyon, Napulj i Basel), u drugom ovogodišnjem finalu. Dodig ostaje na 10. mjestu u poretku igrača parova, ali su on i Krajiček u utrci za ovogodišnji Masters sada šesta kombinacija svijeta. Osim toga, u Rotterdamu će podijeliti i bogat nagradni kolač - zajedno su zaradili 127.440 eura.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.