'MATIJA,BRATE'

Đokovića oduševio Hrvat rođen u Beogradu. Poslao je poruku biznismenu o kojem priča cijeli svijet

Australian Open - Men's Singles Final
HANNAH MCKAY/REUTERS
17.02.2023.
u 18:02

Matija Pecotić šokirao je američkog tenisača Jacka Socka u prvom kolu turnira u Delray Beachu

Nevjerojatna priča Matije Pecotića (33) aktualna je u teniskom svijetu, a na nju nije ostao imun ni Novak Đoković . Srpski tenisač obratio se Hrvatu rođenom u Beogradu koji je u poznim igračkim godinama ostvario prvu pobjedu u karijeri na ATP turnirima. Pecotić je u prvom kolu turnira u Delray Beachu šokirao Jacka Socka pobjedom u tri seta, a potom je izjavom oduševio ljubitelje tenisa.

- Morao sam ranije otići s posla kako bih odigrao meč. Poslao sam mail cijeloj momčadi i šef me pustio. Morat ću ga zamoliti da mi i sutra da slobodan dan - rekao je Pecotić.

Izgubio je od Marcosa Girone u drugom kolu, ali je osvojio srca navijača diljem svijeta, a obratio mu se čak i Đoković.  Na svom profilu na društvenoj mreži Instagram najbolji tenisač svijeta poslao je poruku sportskom kolegi.

- Matija, brate moj! Još nisi za ured. Vidimo se uskoro na terenu - rekao je Novak Pecotiću.

18.05.2020., Zadar - Davis cup reprezentatici Hrvatske zapoceli su dvotjedne pripreme na novim teniskim terenima na Visnjiku. Matija Pecotic. Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Matija je rođen u Beogradu, ali je s tri godine s obitelji otišao na Maltu, gdje je napravio prve teniske korake. Profesionalac je postao 2014., ali je zbog zdravstvenih problema morao prekinuti karijeru. Potom se posvetio studiju, upisao visoku poslovnu školu na Harvardu, nakon čega se zaposlio u investicijskoj tvrtki.

Svoj put do svoje prve ATP pobjede gradio je kroz challenger turnire, a njegova priča nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Komentara 4

DU
Deleted user
01:50 18.02.2023.

Znatiželjni nek je kušaju.

DU
Deleted user
00:24 18.02.2023.

Kad bi se Matija vratio tenisu, za par mjeseci treninga sa Đokovićem i Ivaniševićem, ušao bi među prvih 100 na ranking listi.

LI
liliZG
18:40 17.02.2023.

a kako mu probava danas??' to još nismo čuli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije