Uznemirujuće

Ekskluzivni video: U posjedu smo snimke koja bi trebala dokazati da BBB nisu ubili Michalisa

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
21.08.2023.
u 13:25
Snimka pokazuje trenutak kada je nesretnog navijača AEK-a Michalisa oštrim predmetom probio navijač u bordo majici, a u kasnijim dijelovima snimke vidi se da je taj ubojica domaći navijač AEK-a
Pogledaj originalni članak

Večernji list u posjedu je ekskluzivne snimke od skoro 10 minuta koja je dio policijskog spisa u vezi sa smrću AEK-ova navijača Michalisa. Ta bi snimka trebala pomoći Bad Blue Boysima da se odbace optužbe za pokušaj ubojstva, jer se na snimci jasno vidi da nitko od pripadnika zagrebačkih navijača nije sudjelovao u ranjavanju nesretnog Michalisa. Trenutak uboda vidi se u prve dvije minute (točnije, 1:49).

>> Ekskluzivni video: U posjedu smo snimke koja bi trebala dokazati da BBB nisu ubili Michalisa

 

U nastavku vam ekskluzivno, uz pomoć videa i pratećeg teksta, donosimo rekonstrukciju događaja te kobne večeri kada su se sukobili navijači AEK-a s BBB-ima i Gate 13 (navijači Panathinaikosa). Evo što se vidi na snimci koja je dio policijskog spisa...

 



 

Iako je dio navijača AEK-a, kao i policija, napustila područje oko stadiona, nekoliko minuta poslije 23 sata tamo je još više od 250 grčkih huligana.

23:03 – AEK-ovi navijači okupljaju se na južnoj strani stadiona, među njima i poginuli (plava majica) i ubojica (bordo majica). Osoba u plavoj majici skida motociklističku kacigu s glave, dok osoba u bordo majici ima kacigu u desnoj ruci (drži je na čudan način).

23:04 – Bordou se približava navijač u crnoj majici koji očito ima nož u ruci. Ubrzo potom bordo pažljivo premješta kacigu iz desne u lijevu ruku. Dok to čini, kao da nešto pridržava u kacigi.

 



23:05 – Do AEK-ovih navijača dolazi vijest kako se stadionu približavaju Dinamovi navijači te oni kreću prema njima. Bordo se najprije pozdravlja s navijačem bez majice koji ga upućuje do debljeg navijača u crnoj majici i svijetlim hlačama. Deblji mu očito daje instrukcije kamo da ide.

23:06 – Navijači AEK-a trče istočnom stranom stadiona prema navijačima Dinama koji dolaze. Plavi ima kacigu na glavi, dok bordo kacigu drži lijevom rukom, a u desnoj ruci vidi se podulji predmet umotan u nešto. (To je inače način nošenja oštrog predmeta kako bi se spriječilo samoozljeđivanje.)

Dok se trkom približava navijačima Dinama, bordo kružnim pokretima ruke odmotava stvar koju ima u desnoj ruci.

23:07 – Dolazi do kontakta dvije navijačke skupine, pri čemu AEK-ovi navijači bacaju 15-ak molotovljevih koktela, od kojih onaj najveći, od 5 litara, izaziva poveću eksploziju.

 



 

23:08 – Navijači AEK-a bježe u smjeru odakle su došli. Plavi i bordo trče usporedno jedan s drugim. Obojica imaju kacige na glavi. Plavi se nalazi s desne strane bordoa. U jednom trenutku plavi dotiče navijača u bordo majici po ramenu. Inercijom trka lijeva ruka plavog zamahuje prema nazad dok bordo desnom rukom, u kojoj očito drži neki predmet, zamahuje u smjeru plavog. Najvjerojatnije ovdje dolazi do kobne posjekotine s unutarnje strane nadlaktice plavog. Trzaj koji plavi radi svojom desnom rukom indicira da ga je nešto zaboljelo. Odmah nakon toga možemo vidjeti kako bordo maše unazad desnom rukom u kojoj se vidi duži predmet.

U drugom kutu kamere, odmah nakon kobnog trenutka, možemo vidjeti predmet koji bordo drži u svojoj desnoj ruci.

Plavi se potom udaljava prema južnoj strani stadiona, dok bordo ulazi u kafić imena DP bistro. Pri ulasku na terasu dotičnog ugostiteljskog objekta ponovno možemo vidjeti dulji predmet u njegovoj ruci. I kamera iz drugog kuta to potvrđuje.

Plavi se južnom stranom stadiona udaljava te u jednom trenutku primjećuje najprije nešto na svojoj majici, skida kacigu s glave i potom gleda svoju lijevu ruku.

 



 

23:09 – Vidimo ga kako trči prema kiosku. Koji se nalazi 180 metara od mjesta gdje je zadobio kobnu porezotinu, od koje je prošlo točno 1:17 minuta. Ulazi u kiosk vidno krvav s lijeve strane.

23:11 – Bordo izlazi iz DP bistroa na terasu istog objekta bez kacige i dugog predmeta u ruci. U interakciji je s ljudima koji su u objektu. Čini se kao da mu je ozlijeđena lijeva ruka (možda od oštrog predmeta koji je nosio).

Idućih nekoliko minuta bordo se ne udaljava daleko od DP bistroa, u više navrata izlazeći i ulazeći u objekt, uz konstantnu interakciju s ljudima za koje se čini da su iz tog objekta.

23:18 – Djelatnik kioska zove hitnu 9 minuta nakon što je plavi ušao u njegov objekt. U međuvremenu nije mu pružio nikakvu pomoć.

U isto vrijeme bordo je izašao ispred DP bistroa kako bi sudjelovalo u obračunu s navijačima Dinama. Po načinu držanja očito je kako mu je ozlijeđena lijeva ruka. Nakon naleta navijača Dinama, bordo ponovno bježi u DP bistro.

23:19 – U kiosku prolaznici pokušavaju pružiti pomoć plavome, dok djelatnik kioska i dalje ne zna što bi.

 



 

23:20 –  Nakon dolaska policije navijači Dinama daju se u bijeg, a bordo izlazi iz DP bistroa. Udaljava se južnom stranom stadiona. U jednom trenutku zaustavljaju ga dva navijača AEK-a a i pokazuju mu u smjeru DP bistroa. Kreće rasprava između njih. Ispred DP bistroa nalaze se policijske snage. Bordo nervozno hoda držeći se za lijevu ruku.

23:22 – Bordo se kreće u smjeru DP bistroa dok iz obližnje ulice dolaze navijači AEK-a na motorima. Zovu ga, kreću prema njemu i jedan od njih, u svijetloj majici i tamnim hlačama te s mobitelom u ruci kreće u smjeru DP bistroa. Bordo ulazi u objekt, te vrlo brzo istrčava s kacigom u ruci. Navijač u svijetloj majici čeka ga ispred terase objekta. Zajedno se udaljavaju. Bordo nosi kacigu u desnoj ruci te je u jednom trenutku predaje navijaču u svijetloj majici. Zajedno nestaju iz kadra.

 



 

23:27 – 600 metara istočno od DP bistroa grupa ljudi na motorima zaustavlja se kod kontejnera za smeće, pregledava jedan i nastavlja dalje.

23:32 – 24 minute nakon kobnog događaja sanitetsko vozilo dolazi do kioska gdje se u teškom stanju nalazi navijač u plavome. Tri i pol minute trebalo je osoblju saniteta i prolaznicima koji su pružali pomoć da unesrećenog ukrcaju i krenu prema bolnici.

Djelatnici kioska peru poprište, možda i uništavajući možebitne dokaze.

0:49 – Sjede na opranom poprištu kao da se ništa nije dogodilo.

 

Inače, premijer Andrej Plenković danas počinje dvodnevni posjet Grčkoj, a moguće je i da će biti organiziran posjet premijera Plenkovića i dvojice ministara u njegovoj pratnji jednom od zatvora kako bi se uvjerili da su uhićeni navijači dobro.

Uhićeni BBB-i razdvojeni su u manje skupine i premješteni u zatvore diljem Grčke. Samo desetorica ostala su u atenskom zatvoru, kaže grčki odvjetnik Athanasios Kaimanakis, koji zastupa 96 naših državljana. Tvrdi i da je još nisu izuzeti svi predmeti oduzeti za potrebe istrage. Čim ih pregledaju, kaže da će zatražiti da se puste na slobodu uz uvjetnu kaznu ili jamčevinu oni za koje se više ne sumnja da su ubojice. Napominje da je jedan uhićeni Hrvat u težoj poziciji nego ostali.

– Jednog je mladića policija optužila da je imao nož. Odbacujemo tu tvrdnju. Uputili smo zahtjev da se obrade otisci prsta s noža i da se usporede s njegovima. Nije nosio rukavice. Nož nije njegov. Na videosnimci nitko od Hrvata ne nosi nož – kaže odvjetnik..

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 59

Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:07 21.08.2023.

Tko je sada nacista? A i žrtva nije tu bila kao slučajni pacifista već je tražio belaj i dobio ga od svojih hrabrih sunarodnjaka koji kukavički koriste noževe za ovakve slučajeve.

MO
Mojos
09:48 21.08.2023.

Pa to se vidjelo i na prvoj snimci... Taktički se čekalo nakon tekme da se objavi... balkanska posla

AC
acer7
10:06 21.08.2023.

samo 1 je kriv. za tučnjavu se ne ide na doživotni zatvor što mnogi zazivaju za 100 hrvata.