ISPUŠTEN NOVAC

Evo koliko je milijuna Dinamo izgubio ispadanjem iz Lige prvaka u posljednjoj minuti

Atena: Utakmica AEK i Dinamo u 3. pretkolu UEFA Lige prvaka
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/12
20.08.2023.
u 10:48

Da je slavio protiv AEK-a, Dinamo bi za sam prolaz u play-off Lige prvaka zaradio pet milijuna eura te imao priliku zaraditi još 15.5 milijuna eura plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka. Tamo svaka pobjeda donosi 2.8 milijuna eura, svaki remi 900 tisuća eura, a prolazak grupne faze 9.6 milijuna eura

Nogometaši zagrebačkog Dinama ispustili su u sučevoj nadoknadi plasman u doigravanje za Ligu prvaka, kad su primili dva pogotka čime je AEK izjednačio na 2:2 i tako se s ukupnih 4:3 plasirao u zadnje kolo kvalifikacija za elitno europsko klupsko natjecanje.

Dinamo je s dva pogotka (Šutalo 45+1', Ljubičić 65') preokrenuo 2:1 deficit iz prve utakmice, a zatim je uslijedio još jedan nevjerojatan preokret.

AEK je prvo zabio preko Arauja u 92. minuti nakon odbijanja lopte u kaznenom prostoru Dinama. I kad smo mislili da će utakmica ići u produžetke, AEK je u 100. minuti dobio kazneni udarac, kojeg je sinoć briljantni Dominik Livaković obranio Garciji, no na odbijancu je bio Domagoj Vida koji je zabio i izbacio Dinamo iz Lige prvaka.

Hrvatski prvak ima osiguranu najmanje grupnu fazu Konferencijske lige, a protiv praške Sparte igrat će za grupnu fazu Europa lige.

Ako ispadne od češke momčadi, Dinamo će imati zarađena 4.4 milijuna eura plasmanom u Konferencijsku ligu, a svaki bod u Konferencijskoj ligi donosi 166 tisuća eura. Svaka pobjeda u Konferencijskoj ligi donosi pola milijuna eura, a prolazak grupne faze dodatnih 650 tisuća eura.

Prolazak Sparte donio bi Dinamu 6.6 milijuna eura ulaskom u Europsku ligu, tamo svaka pobjeda donosi 630 tisuća eura, a svaki remi 210 tisuća eura, dok prolazak skupine donosi 1.1 milijun eura.

Da je slavio protiv AEK-a, Dinamo bi za sam prolaz u play-off Lige prvaka zaradio pet milijuna eura te imao priliku zaraditi još 15.5 milijuna eura plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka. Tamo svaka pobjeda donosi 2.8 milijuna eura, svaki remi 900 tisuća eura, a prolazak grupne faze 9.6 milijuna eura.

Dakle, Dinamo je ukupnim porazom protiv AEK-a u dvomeču trećeg pretkola izgubio minimalno pet milijuna eura dodatne zarade, a potencijalno još i dodatnih 15 milijuna eura ako bi prošli play-off protiv Royal Antwerpa, u kojeg sad ide AEK.

Ključne riječi

Komentara 16

EJ
ejStef
11:12 20.08.2023.

Bišćan nekompletan trener, stručni stožer beskoristan tokom utakmice, uprava i Šimić ko amateri... Ovo nije dobro, niti nema naznaka da će krenuti na bolje. Dapače, prodajom bitnih igrača sve juri prema dolje... Ne mogu vjerovati da mediji i dalje ovo podržavaju, da BBB i dalje stoje iza ovoga... Vraća se luzerski Dinamo, sa strahom se gleda svaka utakmica, ovo je dugoročan neuspjeh. Već je kasno za EL, no možda bi se dalo spasiti prvenstvo, no za to trebaju odlučni potezi.

DU
Deleted user
11:12 20.08.2023.

Ne da su popušili milijune, nego su te iste milijune gurnuli na konto crvene zvezde!! Ako znamo kakav je stav imao pok. Blažević i da je i sam dao tkz. zajam za srbiju, pa onda sve izjave Mamića o zvezdi, nema sumnje da i ovaj Dinamo navija za zvezdu, ali ih i konkretno pomaže!

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
11:08 20.08.2023.

amater bišćan je glavni krivac!neznalica!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije