Prijenos iz Španjolske

El Clasico na internetu gledalo 3000 ljudi

Foto: 'Dani Pozo'
El Clasico na internetu gledalo 3000 ljudi
12.04.2010.
u 17:45
Nacionalna televizija gubi sve više bitaka, a internet i usluge poput MaxTV-a još više smanjuju dominaciju HTV-a.
Pogledaj originalni članak

Brzinom svjetlosti proširila se informacija da će hrvatski zaljubljenici u nogomet El Clasico moći pratiti samo na MaxTV-u i T-portalu.

Prvi se put veliki sportski događaj moglo pratiti na internetu, ali ne i na nacionalnoj televiziji, što je, prema podacima iz T-HT-a, iskoristilo tri tisuće korisnika. Koliko je, od 236 tisuća korisnika MaxTV-a, gledalo slavlje Messija i društva ostat će nepoznanica jer nema mjerenja gledanosti, ali je interes bio znatan.

Problemi sa spajanjem na server postavljaju pitanje zašto nije učinjeno više u osiguravanju kvalitete prijenosa, ali izostanak pritužbi korisnika govori o visokom pragu tolerancije kada je riječ o tako velikim događajima i novim mogućnostima prijenosa.

Dok se i u T-HT-u, ali i na Novoj TV, koja nudi internetski prijenos Lige prvaka, još bore s problemima zaštite prava, treba vidjeti odgovor HTV-a. Nacionalna televizija gubi sve više bitaka, a internet i usluge poput MaxTV-a pružaju korisnicima mogućnost da sami biraju kako žele gledati prijenose, čime se smanjuje dominacija HTV-a.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BR
branko61
10:58 13.04.2010.

Kvaliteta prijenosa stvarno je bila očajna i usprkos visokom pragu tolerancije odustao sam od gledanja nakon 5-6 minuta. Naravno da se nisam žalio na kvalitetu iz prostog razloga što znam da je to gubitak vremena i truda jer se svejedno ništa neće promijeniti na bolje. T-HT ne zanima kvaliteta usluge koju će ti pružiti već ih zanima koliko ti to mogu naplatiti i dok ne bude drukčije ne treba gubiti vrijeme s istima.