derbi premier lige

El Nino Torres bljesnuo i razgalio Anfield

Foto: AFP
El Nino Torres bljesnuo i razgalio Anfield
25.10.2009.
u 17:20
Pogocima Torresa (65. minuta) i N’Goga (96.), Liverpool je u 154. derbiju svladao Manchester United 2:0 (0:0) i tako upisao 59. pobjedu u međusobnim prvenstvenim okršajima (United ima 51 pobjedu, remijem su okončane 43 utakmice).
Pogledaj originalni članak

Bila je to treća uzastopna pobjeda Liverpoola protiv Manchester Uniteda, no od te gole statistike, znatno je važnije da je Liverpool prekinuo crni niz od četiri uzastopna poraza, te smanjio Unitedovu prednost na samo četiri boda.

Liverpool je u najvažniju utakmicu sezone krenuo smireno, nije bilo bezglave jurnjave, kao što su mnogi očekivali od “ranjene zvijeri” s Anfielda. Očito je menadžer Rafael Benitez psihološki dobro pripremio svoju momčad, u kojoj nije bilo kapetana Gerrarda, ali je zato ozdravio Torres. S druge, pak, strane, Sir Alex Ferguson se kockao i na travnjak poslao nespremnog Rooneya, pokazavši tako koliko mu znači ova utakmica.

Nakon uvodnog opipavanja snaga, Liverpool je lagano preuzimao prevlast i u nekoliko navrata zaprijetio Van der Saru. No, Dirk Kuyt nije bio u realizatorskoj formi, imao je dvije lijepe prigode, jednom je u prilici bio i Benayoun, no na odmor se otišlo nedirnutih mreža.

U nastavku je Liverpool, nošen gromkim navijanjem, krenuo po gol! I nakon prilika Kuyta i Benayouna, napokon je Van der Sar morao po loptu u mrežu u 65. minuti, zabljesnuo je “El Nino” Torres, dočekao je svoj trenutak! Kuyt je povukao polu-kontru, vidio je da je Torres u zaleđu, pa je inteligentno odgodio završno dodavanje i dao loptu Benayounu, koji je tek tada proigrao Torresa. A “El Nino” se otresao Ria Ferdinanda i snažnim udarcem sa sedam metara iskosa zakucao loptu pod Van der Sarovu gredu!

Nekoliko minuta kasnije, Anfield su prolamali zvižduci, budući da je Berbatova zamijenio Michael Owen, Liverpoolovo dijete koje sad igra u “pogrešnom” klubu. I umalo je baš Owen rastužio Anfield, kad je pet minuta prije kraja dodao loptu Valenciji, koji je s pet metara iskosa uzdrmao gredu! Bila je to najzrelija prilika gostiju za izjednačenje, a u 96. miuti N”Gog (zamijenio je Torresa) zabio je za konačnih 2:0 i na Anfieldu se veselo zapjevalo “You”ll never walk alone”!

Premier liga, 10. kolo:

Liverpool – Manchester United 2-0 (Torres 65, Ngog 90+6)

Redoslijed: 1. Chelsea 24, 2. Manchester United 22, 3. Tottenham 19, 4. Arsenal 18 (-2), 5. Liverpool 18, 6. Manchester City 18 (-2)...

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AN
Andreeejjj
23:14 25.10.2009.

A ja mislio, da je to Eduardo? Hahaha...koji DUDU? Pa ulazi u momcad u 88 minuti, bljakkk...i tako uvijek! A mi ga velicamo, kao sve nase, najbolji ste na svijetu, koji smo mi narod?