'UZ VAS SMO'

Emotivna objava s Poljuda: Hajduk stao uz žrtve stravičnih poplava u BiH

Foto: Screenshot/Bljesak.info
Jablanica
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
Hajduk i Osijek sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Dramatični prizori iz zraka Donje Jablanice
Autori vecernji.hr, Hina
04.10.2024.
u 15:00
HNK Hajduk Split izražava duboku sućut svim obiteljima pogođenim tragičnim posljedicama prirodnih nepogoda koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu.Naše misli i molitve su uz sve stradale, kao i uz one koji se trenutno bore s teškim okolnostima- stoji u objavi Hajduka
Pogledaj originalni članak

Velike poplave zahvatile su područje Bosne i Hercegovine. Rijeke su se izlile iz korita, a zasad je utvrđeno da je 14 osoba poginulo. Brojni su ozlijeđeni i ranjeni, a najteže je u Jablanici, Kiseljaku, Kreševu, Busovači i Fojnici. Poruku podrške i pozitivne misli poslale su i brojne hrvatske institucije, a od sportskih kolektiva prvi je to učinio splitski Hajduk. 

- HNK Hajduk Split izražava duboku sućut svim obiteljima pogođenim tragičnim posljedicama prirodnih nepogoda koje su zahvatile Bosnu i Hercegovinu.Naše misli i molitve su uz sve stradale, kao i uz one koji se trenutno bore s teškim okolnostima- stoji u objavi Hajduka.

Šokantni prizori čitavog dana stižu nam iz susjedne zemlje. Obilne padaline izazvale su kaos na području Jablanice i Konjica tijekom protekle noći, a bujične poplave, odroni i klizišta odnijeli ljudske živote. Veliki broj je nestalih, ali i unesrećenih.

"Jako puno je unesrećenih među njima i teže unesrećenih. Službe rade sve što mogu na terenu kako bi unesrećene izvukle do najbližih medicinskih ustanova", dodao je Juka.

Njih se spašava pomoću čamaca Oružanih snaga i ronilačkih klubova te helikopterima. Helikopterom EUFOR-a prebačena je jedna teže ozlijeđena trudnica u bolnicu u Mostaru, no izgubila je bebu u porodu, dok je drugi dječak koji je također transportiran u stabilnome stanju. Tek nešto prije podneva uspostavljena je prometna komunikacija iz pravca Sarajeva prema Konjicu, dok se magistralna cesta prema Jablanici iz Mostara na jednom dijelu urušila u Neretvu. Prometnica koja vodi prema Prozor Rami iz Jablanice je 3,5 kilometra prekrivena odronima. Uništeno je više obiteljskih kuća, a vodena stihija je odnijela nekoliko mostova na području Jablanice.

"Ja se ne sjećam ovakve krize još od vremena rata na ovamo. Ružna usporedba, ali tragična", istaknuo je Juka.

Iz Vlade HNŽ-a pozivaju sve da ne kreću vozilima prema Jablanici i Konjicu jer stvaraju dodatne probleme. Angažirali su sve raspoložive snage kako bi se pomoglo unesrećenima i privremeno ih se smjestilo na sigurnome. Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragana Čović izrazio je sućut obiteljima stradalih te je pozvao na žurnu pomoć unesrećenima u poplavama i odronima. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.