POVIJESNA FOTOGRAFIJA

FOTO Prepoznajete li dječaka uz Livaju? Danas vrijedi 20 milijuna eura i poznaje ga čitava Europa

Marko Livaja i Martin Baturina
Foto: NK Adriatic / Prvi koraci
1/4
04.10.2024.
u 13:30

Marko Livaja je u dresu Hajduka jedan od najubojitijih napadača Hrvatske nogometne lige, ali s druge strane ima brojne talentirane protivnike. S jednim od njih slikao se dok je još bio dječak

Turnir za djecu "Prvi koraci" kreće sa svojim 20. izdanjem, a tijekom njegove duge povijesti pod svojim je okriljem okupio danas vrlo poznata imena. Bio je važan za otkrivanje talenta Marka Livaje, zvijezde Hajduka koji je kasnije igrao za brojne velike klubove u Europi, a danas je zvijezda Hajduka.

Također, turnir spaja generacije. Livaja je sa 18 godina bio gost jednog izdanja turnira, a tom se prilikom fotografirao s Martinom Baturinom te mu uručio nagradu za najboljeg strijelca kluba. Tada je današnja zvijezda Dinama zabila 23 godina i osvojila treće mjesto. Najbolji igrač turnira bila je druga mlada zvijezda plavih, Lukas Kačavenda, navodi Dalmatinski portal.

Marko Livaja i Martin Baturina
1/4

Baturina je ponovo zasjao i doima se kao da je njegov velik trenutak sve bliže. Prošlog prijelaznog roka medijskim su prostorom kružile priče o interesu brojnih europskih klubova za veznjaka plavih. Najviše se isticala ona Fiorentine, no Baturina je odlučio ostati u Dinamu i igrati Ligu prvaka. Europu je zadivio u srijedu kada je odigrao fantastičnu utakmicu protiv Monaca (1:1).

Također, Baturina pet puta nastupio za nogometnu reprezentaciju Hrvatske. Nerijetko se na njega gleda kao na kandidata za nasljednika Luke Modrića, a Zlatko Dalić ga je posljednji put u igru ubacio tijekom utakmice protiv Portugala u sklopu grupne faze Lige nacija. Mlada zvijezda Dinama još uvijek je u rastu i tek treba vidjeti kamo će ga karijera odvesti, no konsenzus postoji da je upravo Baturina jedan od onih koji mogu vrlo daleko. Transfermarkt njegovu trenutačnu tržišnu vrijednost procjenjuje na 20 milijuna eura. 

VIDEO Pročitajte što regionalni mediji pišu o nevjerici u Maksimiru. Spominju da je Bjelici 'puknuo film'

Komentara 3

KU
kuki333
15:10 04.10.2024.

A zamislite da je ostao u Splitu!?Samo nebo bi mu bila granica🤣

KU
kublajkhan
14:40 04.10.2024.

Gljivaja

FE
Felisin
13:59 04.10.2024.

Livaja je jedna draga i pristupačna osoba, krivo "osuđena"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije