Nogomet i novac

Euro donosi i milijune kuna

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Euro donosi i milijune kuna
07.10.2011.
u 08:00
Jedna od dvije dužne države mogla bi ostati bez mnogo novca ne plasira li se na Euro 2012.
Pogledaj originalni članak

Dinamov trener Krunoslav Jurčić rekao je da bi Slavenu Biliću i igračima reprezentacije trebalo podignuti spomenik izbore li odlazak na Europsko prvenstvo 2012. godine.

– U Grčkoj ne igraju samo za reprezentaciju nego za svakog trenera, igrača, svakog navijača, to je ogromno značenje – kazao je Jurčić.

Mogao je slobodno dodati da igraju i za cijelu državu, jer ispadnu li kockasti, ne odu li na Europsko prvenstvo u Poljsku i Ukrajinu, cijela će država zbog toga patiti. Ne samo u navijačkom ili domoljubnom smislu, patit će i ionako jadna naša ekonomija kojoj je svaka kuna dobro došla.

Neće doći desetak milijuna eura u blagajnu HNS-a za plasman na Euro, odmah će i sponzori davati manje novca nogometu. A Mateo Kovačić, Šime Vrsaljko, Milan Badelj, Ante Vukušić i ostali naši talentirani mladi igrači neće postići astronomske cijene i svojim klubovima donijeti novac od kojeg preživljavaju. Jer, ugled nogometa će nam pasti, s time će i savez i klubovi još teže živjeti.

No, neće trpjeti samo nogomet. Proizvođači i prodavači navijačkih rekvizita prvi su koji će osjetiti sportski neuspjeh. Pivovare neće prodavati piva kao kad igra Hrvatska. A procjena je da se za vrijeme utakmice naše reprezentacije popije oko dva milijuna boca piva, pa pivari predviđaju da bi izostankom Hrvatske s EP-a 2012. mogli izgubiti 50 milijuna kuna.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista <<

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

OB
-obrisani-
09:26 07.10.2011.

Kako novinari samo kalkuliraju i nadaju se da reprezentacija na plasira.... tjednima trljaju ruke ali na zalost njihovu mi cemo se plasirati ,oni patiti jer nece imat koga napadat svim i svacim... ...................................... Kako mi je smjesno kad neko komentar ostavi pa se sam ocjeni ... >:-))

OB
-obrisani-
09:32 07.10.2011.

hihihihhii gore vidim sad su ans i spanjolci doma maznuli 2:0 hihihhihihi, kod svicaraca skasirali 4:0 i to kako smo tu citali bez pola njihovih najboljih igraca hihhihihihihi-to je nasa buducnost hihhihihi

Avatar Grunf
Grunf
08:47 07.10.2011.

a najviše bi izgubio marković za svoj džep