CIFRA JE PRILIČNO VELIKA

Sergej Jakirović će nakon otkaza u Dinamu u džep spremiti fin novac, evo i koliko

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Prijateljska utakmica Dinamo - Trnje
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Rijeka i Dinamo sastali se u 5. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dinamo i Hajduk sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a
19.09.2024.
u 22:17
Iako se u kuloarima za upražnjeno mjesto na maksimirskoj klupi sada spominju nova imena, još nikakvih sastanaka ni sa kime nisu imali u Dinamu
Pogledaj originalni članak

Sergej Jakirović od ovoga četvrtka više nije trener Dinama. Postalo je to i službeno dva dana nakon velikog, uistinu golemog poraza plavih u Münchenu od Bayerna (9:2). Čekala se službena objava, mnogi su smjenu zazivali odmah nakon utakmice, neki su očekivali i da će Jakirović sam ponuditi mandat na raspolaganje već na press-konferenciji... No, u upravi kluba iz Maksimirske 128 su prelomili i nakon dugog vijećanja donijeli odluku da će im se putevi razići. Sada će proći nekoliko dana dok u Dinamu ne donesu odluku o novom stalnom treneru, do koje će seniorski sastav voditi Sandro Perković, dojučerašnji Jakirovićev pomoćnik.

Podsjetimo, prvo su plavi remizirali 1:1 s Rijekom koja je samo nekoliko dana prije toga doživjela teški poraz (5:0) kod slovenske Olimpije, potom su izgubili na svom Maksimiru od Hajduka (0:1) koji je cijeli taj tjedan bio u velikim problemima zbog svega što se događalo s predsjednikom, sportskim direktorom i Nadzornim odborom, a onda je stigao i ovaj povijesni poraz protiv Bayerna. Naravno, povijesni iz svih pogrešnih razloga.

FOTO Jakirovića će nakon otkaza tješiti zgodna supruga Marina. Evo tko je ona

Foto: Facebook
Foto: Promo/John Pavlish
Sergej i Marina Jakirović
Foto: Facebook
Foto: Marina Jakirović/Facebook
Foto: Marina Jakirović/Facebook
Foto: Marina Jakirović/Facebook
Foto: Marina Jakirović/Facebook
Foto: Marina Jakirović/Facebook

Iako se u kuloarima za upražnjeno mjesto na maksimirskoj klupi sada spominju nova imena, još nikakvih sastanaka ni sa kime nisu imali u Dinamu. Odluka će se donijeti u nadolazećim danima, a najkasnije do dana prije utakmice 2. kola Lige prvaka protiv Monaca, 2. listopada. Do tada, poznato je koliko će novca morati isplatiti Jakiroviću zbog prijevremenog raskida ugovora. Bit će to šest mjesečnih plaća. Dakle, s obzirom na to da je u Dinamu zarađivao 57.000 eura mjesečno bruto što iznosi 342.000 eura bruto za šest mjeseci, to znači da će za otpremninu dobiti oko 180.000 eura, koliko je bila njegova šestomjesečna neto plaća (oko 30 tisuća eura mjesečno).

Jakirović je prošle sezone s Dinamom osvojio duplu krunu - HNL i Kup Hrvatske, a u 60 utakmica na klupi plavih ostvario je 41 pobjedu, devet remija i deset poraza.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BI
billynik
22:45 19.09.2024.

Jedan od najlošijih trenera koje je Dinamo imao. Uspjeh u prvenstvu i kupu je zasluga Prtkovica i starijih igrača a i samih odnosa snaga u Ligi.

ZA
!zagreb!
03:23 20.09.2024.

Od 2006. Dinamo samo jednom nije bio prvak. S obzirom kolimo jaču klupu ima od ostalih i za očekivati je da bude prvi. Prošle sezone je to došlo u pitanje i jedva se obranila titula. U europi si izgubio 2:0 od amaterske momčadi Balkani i od PAOK-a 5:1. 2 bruke. Sada isto se krenulo užas. Nisi pobijedio ni Hajduk, ni Rijeku, a Osijek u nadoknadi. Samo na račun starih uspjeha i visokog koeficijenta i to što je Real osvojio ligu prvaka si upao da igraš jedno pretkolo za ligu prvaka. I u prvoj utakmici protivnik je trebao zabiti 3 ili 4 gola ali nije. Ovaj lik nije za Dinamo. Nikad mi nije bilo jasno čemu toliki hype oko njega.

B2
bordon 2
00:02 20.09.2024.

Pa igrači su najzaslužniji za 2:9 protiv Bayerna.