KOMBINACIJE

Evo što se mora dogoditi da Dinamo otme Rijeci naslov prvaka

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Rijeka - Dinamo
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Rijeka - Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Rijeka - Dinamo
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Rijeka - Dinamo
07.05.2017.
u 17:08
Trenutna razlika između dva vodeća kluba je pet bodova (79:74), a do kraja prvenstva ostala su još četiri kola i 12 bodova.
Pogledaj originalni članak

Jučerašnji kiks Rijeke protiv Lokomotive vratio je nadu Dinamu da može do obrane naslova prvaka Hrvatske. Trenutna razlika između dva vodeća kluba je pet bodova (79:74), a do kraja prvenstva ostala su još četiri kola i 12 bodova.

Riječani će u idućem kolu imati najteži ispit, ne računamo li utakmicu s Dinamom u posljednjem kolu koja ne mora biti odlučujuća. Kekova momčad ugostit će Hajduk koji je proigrao s novim trenerom Carrillom i slavio u posljednjih pet utakmica, uključujući i derbi. Modrima će najveći izazov biti gostovanju u Osijeku u 35. kolu.

Zadrži li Rijeka ovih pet bodova do zadnjeg kola postat će prvak bez obzira na ishod na Maksimiru. No, izgubi li Kekova družina u nastavku dva boda, a Dinamo pobijedi u svim susretima, tada će plavima u posljednjem kolu na Maksimiru trebati pobjeda od 3:0 ili više.

U slučaju da momčadi završe s istim brojem bodova, tada odlučuju međusobni susreti. Ove smo sezone gledali dva remija te visoku pobjedu Rijeke (5:2) na Rujevici nakon koje je otišao tadašnji trener Dinama Cico Kranjčar.

Dakako, Dinamu bi najviše odgovaralo da Rijeka izgubi još jedan susret pa bi mu u tom slučaju bilo koja pobjeda na Maksimiru bila dovoljna za naslov.



Raspored do kraja prvenstva:

33. kolo 
Rijeka - Hajduk 
Split - Dinamo 

34. kolo 
Dinamo - Istra  
Slaven Belupo - Rijeka 

35. kolo 
Osijek - Dinamo 
Rijeka - Cibalia 

36. kolo    
Dinamo - Rijeka

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

MI
Mimizo
07:10 08.05.2017.

sramotan naslov koji već sugerira o nekoj nezakonitoj otimačini

BE
belixyt
06:40 08.05.2017.

koja hrpa gluposti....Lokomotiva je Dinamo II....pa to nije bitno u cjeloj toj priči....bitno je da li je Rijeka dovoljno kvalitetna da pobijedi.....klubovi u prvoj ligi ne igraju za druge neg za sebe.... kaj i Hajduk bu ak pobijedi Rijeku filijala Dinama....prvenstva se ne osvajaju pričom neg pobjedama iz igre na terenu, a Rijeka protiv Lokomotive nije igrala, neg statirala....nisu stvrili ni jednu izglednu priliku za zabit gol, a Lokomotiva je ipak uspjela složit zicer koji nisu zabili, ali su iz nastavka uspjeli izborit penal i to je sva mudrost....tko garantira da Dinamo neće izgubit bodove protiv Istre recimo ili Splita, a Rijeka protiv Cibalije?....

DE
derin
17:34 07.05.2017.

Kada je cijela drzava vikala da je lokomotiva B momcad Dinama, Riječani se držali one "ne bu se stel miješati".