IZAZIVA KONTROVERZE

Evo zašto Novak Đoković može u Australiju iako nije cijepljen

Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS
FILE PHOTO: Serbia's Novak Djokovic celebrates with the trophy after winning his ninth Australian Open title
Foto: POOL/REUTERS
FILE PHOTO: Novak Djokovic
Foto: Adam Davy/PRESS ASSOCIATION
Christmas Package 2021
04.01.2022.
u 23:23
- Osnovno za ovaj proces bilo je to što su odluke donosili nezavisni medicinski stručnjaci i da je svakom podnositelju zahtjeva dana dužna pažnja.
Pogledaj originalni članak

Novak Đoković dobio je medicinsko izuzeće te će zaigrati na Australian Openu neovisno o tome što se nije cijepio, a organizatori su objasnili o čemu se zapravo radi. Morali su, uslijedilo je negodovanje s raznih strana, ponajprije za dvostruka mjerila.

Naime, ta zemlja zabranila je ulaz strancima ako nisu cijepljeni i zato se do posljednjeg trenutka nije znalo što će biti s prvim tenisačem svijeta i najglasnijim tihim borcem protiv cijepljenja.

- Đoković je podnio zahtjev za medicinsko izuzeće, koje je odobreno nakon rigoroznog procesa pregleda. On je uključivao dva odvojena nezavisna vijeća medicinskih stručnjaka. Jedno od njih bila je Nezavisna komisija za razmatranje medicinskih izuzeća, koju je imenovalo Ministarstvo zdravlja države Viktorije. Oni su procijenili sve prijave da vide ispunjavaju li smjernice Australske tehničke savjetodavne grupe za imunizaciju. Prijave su pregledane i odobrene samo u skladu sa smjernicama Australske tehničke savjetodavne grupe za imunizaciju. Proces je uključivao obradu osobnih podataka kako bi se osigurala privatnost za sve podnositelje zahtjeva - stoji u opširnom priopćenju organizatora Australian Opena.

 

 

 

Istovremeno, oglasio se i direktor turnira Craig Tiley.

- Osnovno za ovaj proces bilo je to što su odluke donosili nezavisni medicinski stručnjaci i da je svakom podnositelju zahtjeva dana dužna pažnja.

Iako se i uz silna objašnjenja neki od tenisača, navijača i usputnih pratitelja događanja ne slažu s ustupkom, Đoković se sad mirno može pripremati za osvajanje 21. Grand Slam naslova u karijeri, kojim bi postao najuspješniji tenisač u povijesti. Ali, nešto će se pitati i Rafaela Nadala. Španjolac također ima 20 titula i igra u Australiji. U kojoj je do titule stigao samo jednom - 2009. Nole ju je pak osvojio devet puta, od čega triput u posljednje tri sezone.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KL
Klavocin
10:37 05.01.2022.

Kakav sport takvi igrači. Nema navijanje vele gospodski sport, pa koliko taj nole psuje ko i trener mu ivanišević. Kak bi bilo da odlučujući penal puca rakitić a stadion mora šutjet, glupost. Mjerilo sam aktivnu igru u setu, traje čitav set samo 6 do 8 minuta, a ostalo odmori lupkanje loptice i brisanje znoja. A taj isti nole nikaj nije napravio na oi gdje su doping kontrole, a ovdje ko pravi bizantinac ili se cijepiš ili dao lovu

FO
forza
07:59 05.01.2022.

Majmun

SC
Santo_CavernicoIo
02:19 05.01.2022.

hahahahaaaa, Đoko car!