Slavonija na nogama

Fešta u Gornjoj Vrbi i neviđeno zanimanje: 'Hajduk dolazi u najjačem sastavu, znaju da smo prejaki'

Foto: Facebook
Fešta u Gornjoj Vrbi i neviđeno zanimanje: 'Hajduk dolazi u najjačem sastavu, znaju da smo prejaki'
12.09.2023.
u 08:00
'Tribine su rasprodane, ali još će jedan dio ulaznica za stajanje danas biti pušten u prodaju. Očekujemo oko 4000 navijača, jer to je maksimum koji dopušta policija. U suprotnom, vjerujem da bi ih bilo i više' kaže predsjednik Omladinca Bruno Lucić.
Pogledaj originalni članak

Velika fešta priprema se u Gornjoj Vrbi: lokalni Omladinac u prvom će kolu Hrvatskog kupa u srijedu, 13. rujna u 16 sati, ugostiti Hajduk. Selo je na nogama, ne pamti se kada je u ovom dijelu Slavonije vladalo toliko zanimanje za jednu utakmicu.

U klub su pristigle tisuće upita za ulaznice. Znali su, kažu, da će dolazak dvostrukog uzastopnog osvajača kupa izazvati veliko zanimanje, ali ovakvo što doista nisu očekivali.

Ispunila im se želja

Žao im je što puno ljudi neće moći doći do ulaznice, ali istodobno su i sretni jer se odluka da bijele ne ugoste na svom travnjaku, nego u puno većem SRC-u "Stanko Vlainić Dida" u Slavonskom Brodu, pokazala ispravnom. Štoviše, i taj će stadion biti premalen za sve zainteresirane. Atraktivan protivnik, mnoštvo navijača splitske momčadi, ali i navijači Omladinca jamče da će to biti utakmica za pamćenje.

– Tribine su rasprodane, ali još će jedan dio ulaznica za stajanje danas biti pušten u prodaju. Očekujemo oko 4000 navijača, jer to je maksimum koji dopušta policija. U suprotnom, vjerujem da bi ih bilo i više – kaže predsjednik Omladinca Bruno Lucić.

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Slavonski Brod: Ministri zaigrali nogomet u humanitarne svrhe

Svi navijači i članovi kluba bili su za to da se utakmica igra u Gornjoj Vrbi. Utoliko više jer je stadion poprimio novo ruho – prije nekoliko godina sagradili su novu tribinu, lani pomoćni teren, a u planu su i reflektori, teren s umjetnom travom... Međutim, kada su počeli razrađivati organizacijske planove, shvatili su da to neće biti moguće, jer zbog nekih detalja vezanih za osiguranje ne bi mogli primiti više od 800 ljudi.

– Kada smo izvukli Hajduk, osjećaj je bio fenomenalan. Znali smo da ćemo zbog koeficijenta nula dobiti nekoga od najjačih, a priželjkivali smo da to bude upravo Hajduk ili Dinamo. U Vrbi ta dva kluba imaju podjednak broj navijača, ali čini mi se da je hajdukovaca malo više. Uglavnom, želja nam se ispunila i svi smo oduševljeni. Bit će to spektakl za uživanje i pamćenje – ističe Lucić.

Omladinac i Hajduk već su se jednom sastali u Kupu. Bilo je to 2004., a bijeli su tada pobijedili 8:0. Lucić je na toj utakmici kao desetogodišnjak izašao na teren s igračima, a danas je, eto, predsjednik kluba. Sa završenim kineziološkim fakultetom obnaša i funkciju trenera mlađih kategorija, ali po zanimanju je profesionalni vatrogasac. Zanimljivo je da on nije jedini vatrogasac u klubu.

– U našoj momčadi ima igrača raznih zanimanja, ali najviše je vatrogasaca i policajaca. Nijedan nema ugovor s klubom, svi su totalni amateri – ističe.

Između Omladinca i Hajduka postoji još jedna poveznica. Naime, dojučerašnji stoper Bijelih Toni Borevković potječe upravo iz Gornje Vrbe. Nažalost, brodska ga publika neće vidjeti s obzirom na to da se nakon jednogodišnje posudbe u Hajduku vratio u portugalsku Vitoriju Guimaraes. Zanimljivo je da je Lucić Borevkovićev vjenčani kum.

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Split: U 18. kolu Supersport HNL-a sastali se Hajduk i Šibenik

– Žao mi je što Toni što nije ostao u Hajduku, jer igrao bi protiv svog matičnog kluba. Njegov bi nastup bio prava atrakcija, ali takve su bile okolnosti. Njegov tata danas je u Upravi kluba – ispričao je Lucić.

Spektakl za uživanje i pamćenje

Susret Omladinca i Hajduka odigrat će se dva tjedna ranije od ostalih, i to na inzistiranje Splićana koji su tražili promjenu termina kako bi se što bolje pripremili za prvenstveni susret s Dinamom 30. rujna.

Omladinci se inače natječu u petom rangu, u Međužupanijskoj ligi Slavonski Brod-Požega. Zanimljivo je da su početkom ovog prvenstva već igrali s Hajdukom, doduše onim iz Pakraca, i izgubili 2:6. Sada će se pokušati osvetiti onom drugom, a ako uspiju, na Facebooku će, kažu, objaviti kako su od jednog Hajduka izgubili, a drugog su pobijedili.

– Iskreno, nemamo nekih velikih očekivanja u sportskom smislu. Naravno da svaki sportaš želi pobijediti, ali mi smo svoj glavni cilj već ispunili samim dolaskom Hajduka. Oni su favoriti u kakvom god sastavu nastupe, ali vjerujem da će istrčati u najjačem. Ipak smo mi prejaki da bi nas podcijenili – smije se Lucić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.