FIVB World Tour

Poreč napokon dočekao početak velikog turnira u odbojci na pijesku

Foto: Vecernji.hr
Poreč napokon dočekao početak velikog turnira u odbojci na pijesku
02.06.2015.
u 11:25
Hrvatska je bila i domaćin dva FIVB Svjetska prvenstva za mlađe dobne skupine koja su oba održana u Umagu – U-19 prvenstvo 2011., te U-21 prvenstvo 2013. godine.
Pogledaj originalni članak

I dok se odbojka na pijesku nastavlja i dalje razvijati na globalnoj pozornici profesionalnog sporta, FIVB World Tour Major Series ovaj tjedan započinje u Poreču. To je prvi od tri događaja koji će u narednih 45 dana obilježiti ovaj Major tour; već sljedeći tjedan turnir seli u Norvešku (Stavanger , 9-14 lipnja), a sljedeći mjesec u Švicarsku (Gstaad, 7-12 srpnja).

Prva su dva turnira, Poreč i Stavanger, uvertira prije FIVB Svjetskog prvenstva odbojke na pijesku koje će početi 26. lipnja u Nizozemskoj. Za Hrvatsku odbojku na pijesku turnir u Poreču ima još jedno veliko značenje. On označava povratak međunarodne odbojke na pijesku u Hrvatsku. Turniri muške konkurencije već su bili održani u Zagrebu- 2005, 2006, 2007. i 2008. godine.

Također, Hrvatska je bila i domaćin dva FIVB Svjetska prvenstva za mlađe dobne skupine koja su oba održana u Umagu – U-19 prvenstvo 2011., te U-21 prvenstvo 2013. godine. Nakon jučerašnjih ''Country quota'' mečeva, danas započinje kvalifikacijski dio turnira za žensku konkurenciju gdje će se natjecati 32 para.

U srijedu započinje glavni dio turnira za žene gdje će Hrvatska kao predstavnike imati dva para – Maja Roško/Antea Tadić i Tea Jurić/Dalida Vernier. Također, još će dva para iz Hrvatske kroz kvalifikacije pokušati ući u glavni turnir – Dina Bečić/Martina Matić i Ema Prenc/Valentina Vrbanc. U srijedu će na glavnom dijelu turnira nastupiti i Brazilke Talita Antunes i Larissa Franca. One su prošlu nedjelju na turniru u Moskvi osvojile svoj peti FIVB World Tour turnir, gdje su u finalu pobijedile europske prvakinje Meppelink i Van Iersel iz Nizozemske.

Muški dio turnira započinje također danas ''Country Quota'' sistemom, a sutra se nastavlja kvalifikacijama. Ženska četvrtfinala na rasporedu su u petak a polufinala i finale u subotu. Četvrtfinala muškog dijela turnira igrat će se u subotu dok će se u nedjelju, kao vrhunac turnira, četiri najbolja muška para boriti za medalje. Pobjednici u obje konkurencije podijelit će nagradu od 57 000 USD i osvojiti 800 vrijednih bodova.

Nakon Major turnira u Poreču i sljedećeg u norveškom Stavangeru, FIVB World Tour seli na američki kontinent, u St. Petersburg na Floridi u SAD-u.

>> Sport i zabava preselili se u Poreč: Počinje najveći sportsko-zabavni događaj godine

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.