PRAVNA ZAVRZLAMA

Francuzi ne žele Mbappeu isplatiti 55 milijuna eura, nastavlja se bezizlazna situacija

Foto: JUAN MEDINA/REUTERS
Champions League - Real Madrid v VfB Stuttgart
Foto: Sarah Meyssonnier/REUTERS
Nations League - League A - Group 2 - France v Belgium
Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS
Nations League - League A - Group 2 - France v Italy
25.10.2024.
u 14:30
"Sada kada je komisija za žalbe potvrdila mišljenje pravne komisije, PSG je odlučio iznijeti stvar pred nadležni sud - dok je nastavio pokušavati pronaći prijateljsko rješenje s igračem", objasnio je glasnogovornik kluba
Pogledaj originalni članak

Zajednički žalbeni odbor Francuske nogometne lige ponovno je naredio PSG-u da plati 55 milijuna eura neisplaćenih plaća i bonusa koje traži njegova bivša zvijezda Kylian Mbappé, što je klub odbio. Tako se ova bezizlazna situacija između PSG-a i Mbappea nastavlja - s jedne strane igrač odbija posredovanje, a s druge strane PSG ne želi platiti 55 milijuna eura iako je zajedničko žalbeno povjerenstvo LFP-a naložilo isplatu. Ova odluka od petka nije obvezujuća za klub koji čeka sudsku odluku pred nadležnim sudom, odnosno privrednim sudom.

Sukob između dviju strana pronalazi izvor u statusu dogovora postignutog u kolovozu 2023. između napadača i uprave PSG-a. Pravna komisija LFP-a, koju je Mbpappe pozvao da se uključi, preporučila je posredovanje prošlog mjeseca, ali je, nakon što je on to odbio, odmah zatražila od PSG-a da plati 55 milijuna u roku od tjedan dana, na što se klub žalio. Zajednička komisija za žalbe stoga je naložila isto, odnosno isplatu 55 milijuna eura.

Ostalo je još nekoliko žalbi: Francuskom nogometnom savezu (FFF), o kojem ovisi viša žalbena komisija, zatim upravnom sudu s mirenjem pred Francuskim nacionalnim olimpijskim i sportskim odborom (CNOSF). Kylian Mbappé također može kontaktirati UEFA-u.

"Sada kada je komisija za žalbe potvrdila mišljenje pravne komisije, PSG je odlučio iznijeti stvar pred nadležni sud - dok je nastavio pokušavati pronaći prijateljsko rješenje s igračem", objasnio je glasnogovornik kluba.

Ispitivanje ovog spora između kluba francuskog prvaka i Mbappéa dolazi u kontekstu otvaranja istrage o silovanju u Švedskoj nakon što su igrač i njegova pratnja posjetili Stockholm prije dva tjedna, a švedski mediji potvrđuju da je zvijezda bila u središtu istrage.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.