WIMBLEDON

Garbine je već slavila protiv Serene, bilo je to lani u Parizu

Foto: Reuters/PIXSELL
Garbine je već slavila protiv Serene, bilo je to lani u Parizu
11.07.2015.
u 11:00
Može li 12 godina mlađa Muguruza srušiti svog idola Williams u današnjem finalu?
Pogledaj originalni članak

Ulaskom u finale ovogodišnjeg Wimbledona Španjolka Garbine Muguruza (21), 20. tenisačica svijeta, ostvarila je najveći doseg u karijeri. Igrat će sa Serenom Williams koja je 12 godina starija od nje i kao broj 1 u finalu je bila očekivana.

Muguruza, rođena u Venezueli, počela je trenirati tenis sa samo tri godine s dvojicom starije braće. Zasad ima samo jedan osvojeni turnir – Hobart 2014. godine. Zanimljivo je da su joj teniski idoli Pete Sampras i – Serena Williams.

– Meč sa Serenom u finalu Wimbledona najteži je mogući. Ali, da ste me pitali koga bih poželjela u finalu, odgovorila bih vam – Serenu – kazala je Muguruza koja već ima iskustvo pobjede nad Serenom, izbacila ju je u drugom kolu lanjskog Roland Garrosa, i to prilično glatko (6:2, 6:2). Preostala dva međusobna susreta (oba na Australian Openu) pripala su Amerikanki.

O Sereni se manje-više sve zna. Osvojila je 89 turnira, 67 u pojedinačnoj i još 22 u konkurenciji parova. Okitila se s četiri olimpijska zlata, pojedinačno u Londonu 2012. i još tri u paru sa sestrom Venus. Ima i 20 Grand Slam naslova, više od nje u tzv. Open eri (od 1968.) ima samo Njemica Steffi Graf. No i u svojoj 34. godini Serena je ambiciozna kao na početku. Novi joj je cilj Grand Slam, drugo kompletiranje četiri najveća turnira u nizu. To će postići upravo osvajanjem Wimbledona. Jer je US Open lani te Australian Open i Roland Garros ove godine već osvojila. Cilj više razine je – što dosad nije postigla – sezonski Grand Slam, za njega osim Wimbledona treba osvojiti i ovogodišnji US Open.

Sjajna Amerikanka prije turnira u Wimbledonu zaradila je 69,7 milijuna USD, a mlada Španjolka 'samo' 2,5 milijuna.

>> 'Neću dozvoliti kćerki da igra tenis jer je svaka druga igračica lezbijka'

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.