RUKOMETNI DOM Čelnici rukometnog kluba Croatije osiguranja više nemaju strpljenja

Gobac i Kaleb daju ostavke zbog dvorane

06.11.2008.
u 17:02
Pogledaj originalni članak

Čelnici rukometnog kluba Croatije osiguranja više nemaju strpljenja. Od gradnje rukometnog doma na Sveticama izgleda neće biti ništa.

Obećanja od Atlante
- Dosta nam je praznih obećanja. Izgleda da smo ponovno izigrani. No, ovaj put nema uzmaka. Ne budemo li do Božića imali jamstva da će početi gradnja, povlačim se iz rukometa. Ne samo ja, nego i direktor Bartol Kaleb, ali i ljudi iz Saveza. Baš me zanima tko će onda organizirati Svjetsko prvenstvo koje je pred vratima - rekao je Zoran Gobac, glavni menadžer kluba.

Podsjetimo, obećanja gradnje rukometnog doma počela su nakon osvajanja zlatne olimpijske medalje u Atlanti 1996. godine. Prve ozbiljne naznake da će tako i biti stigle su nakon svjetskog zlata 2003. godine.

- Mi smo ušli u organizaciju Svjetskog prvenstva samo kako bi dobili konačno dvoranu u kojoj bi trenirao naš klub s 3500 djece, ali i reprezentacija. Sve dvorane koje su napravljene za potrebe svjetskog prvenstva neće ostati rukometu. U Splitu, Zadru i Zagrebu igrat će se košarka. Uostalom, podatak da će zagrebačka Arena biti otvorena koncertom Prljavog kazališta dovoljno govori o tome kome će biti namijenjena - istaknuo je Gobac.

Igrači u depresiji
Zanimljivo je da su klubu nuđena razna rješenja u posljednjih desetak godina.

- Nudili su nam Kutiju šibica, pa Sportski dom, pa lokaciju u Kranjčevićevoj, pa lokaciju kod Kineziološkog fakulteta, pa u okviru Arene, pa Svetice. Od svega toga dobili smo figu. Rukomet je za hrvatski sport u posljednjih dvadeset godina napravio kao ni jedan drugi sport. Pa ako to nije dovoljno onda zaista ne znam što bismo još trebali napraviti. I zato nećemo dopustiti da nas više navlače. Neka se gospoda izjasne hoće li graditi rukometni dom ili neće. Ako neće, odlazimo i točka - istaknuo je Gobac.

Svoje mišljenje o problemu dvorane dao je i Lino Červar.

- Rukomet ne može ići naprijed ne budemo li imali vlastitu dvoranu. Mi u Kutiji šibica, a govorim samo o prvoj momčadi, imamo dnevno 90 minuta. Tamo nema teretane, nema fitnessa. Nemamo pravih uvjeta. Igrači su mi sve depresivniji zbog ove nepravde - istaknuo je Červar.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr