Fifa

Gol tehnologija mogla bi zaživjeti već na klupskom SP-u!?

Foto: Danijel Berković/Pixsell
Gol tehnologija mogla bi zaživjeti već na klupskom SP-u!?
03.03.2012.
u 23:11
Općeniti je stav u Fifi da se sustav neće koristiti u velikim europskim ligama prije sezone 2013./14., sigurno će na velikoj sceni biti predstavljen na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014.
Pogledaj originalni članak

Gol tehnologija u nogometu bi mogla zaživjeti već do kraja ove godine, odnosno u prosincu na klupskom svjetskom prvenstvu koje se održava u Japanu! Takvu su prognozu poslali iz Fife nakon što je izbor tehnoloških rješenja sveden na dva - HawkEye i GoalRef. O tim će sustavima koji će u skoroj budućnosti signalizirati je li lopta prešla gol-crtu ili nije, Međunarodni odbor nogometnih saveza (IFAB) sastavljen od predstavnika četiriju britanskih saveza i četiriju Fifinih delegata, odlučivati na sastanku 2. srpnja.

Općeniti je stav u Fifi da se sustav neće koristiti u velikim europskim ligama prije sezone 2013./14., sigurno će na velikoj sceni biti predstavljen na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014., a u Međunarodnoj nogometnoj kući vjeruju kako će ga osposobiti i testirati već na klupskom SP-u u Japanu ove godine.

Osim toga, IFAB je prihvatio prijedlog da se krene s dvogodišnjim eksperimentalnim sustavom letećih izmjena u amaterskom nogometu, a Fifa je povukla prijedlog o četvrtoj izmjeni u produžecima.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
17:14 04.03.2012.

Gol tehnologija nije dostatna. Video tehnologija za zaledje i druge kontraverzne situacije mora biti dostupna trenerima i oni moraju imati opciju usprotiviti se pogresnoj odluci suca. Tako je u Hokeju ,americkom footballu i dugdje. Tako mora biti i u nogometu.

GO
golo
23:15 04.03.2012.

to je nesto zasigurno glupo. od svih vremena uziv ali smo u ljudskoj emociji, raspravi a sada to sve novac ukida i ide na ruku bogatasima i ovima koji ce ispod stola dobiti novac . ima par dana vidio sam utakmicu gdje sudac nije donio pravu odluku u vezi kada je lopta presla crtu. dao je loptu pogrsno drugom timu i ovi kada su rukom ubacili loptu u igru postigli pogodak, zasto i ovo ne bih islo pod takozvanu tehnologiju. nevjerojatno sto glupaci i pohlepni za nov cem radu.