Svjetsko rukometno prvenstvo

Goluža: Imamo dobar lijek za Hansena

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Goluža: Imamo dobar lijek za Hansena
19.01.2011.
u 12:18
Danska je u odnosu na Austriju ostala bez tri ključna igrača obrane. Nema više legendarnog vratara Kaspera Hvidta koji nam je uvijek bio "crna mačka", a nema ni stupova obrane, Jorgensena i Knudsena
Pogledaj originalni članak

Posljednju utakmicu u skupini prvog kruga igramo večeras (20.15 sati) protiv Danaca. Ako ste kojim slučajem pomislili da ćemo konačno igrati protiv Danske nekakvu ležernu utakmicu koja nema rezultatski značaj, onda ste se prevarili. Jer utakmice s Dancima uvijek su nešto značile pa tako i ova večerašnja. Pobjednik će prenijeti bodove u drugi krug, a možda će to biti bodovi i za polufinale.

– Kada igramo protiv Hrvatske, onda su to uvijek velike utakmice. Hrvatska je na ovo Svjetsko prvenstvo došla gotovo s istom momčadi kakvu je imala lani na Europskom prvenstvu u Austriji. Mi smo dosta oslabljeni, ali to ne znači da nemamo kvalitetu i da večeras nećemo pobijediti – rekao je Ulrik Wilbek, izbornik Danske.

Danska je u odnosu na Austriju ostala bez tri ključna igrača obrane. Nema više legendarnog vratara Kaspera Hvidta, koji nam je uvijek bio "crna mačka", a nema ni stupova obrane, Jorgensena i Knudsena. Uoči utakmice sa Srbijom ozlijedio im se i organizator igre Thomas Mogensen.

 – Ozlijedio sam koljeno na treningu. Prema prvim prognozama stanka će biti najmanje mjesec dana. Za mene je ovo prvenstvo završeno. No, vidjeli ste i sami da se bez mene može – rekao je Morgensen, koji je uživao u predstavi svoje reprezentacije protiv Srbije (35:27).

Glavna snaga danske reprezentacije je polukontra i kontra. Igraju jako brzo, jasno ako im to suparnik dozvoli. Oni su reprezentacija koja je postigla najveći broj pogodaka. Posebno je opasan njihov prvi šuter Mihael Hansen, koji se ove sezone iz Barcelone, gdje je većinom sjedio na klupi, vratio u Kopenhagen.

– Izgleda kao da ima ne top nego malo jaču haubicu u ruci. No, i za njega ima lijeka. Mi ga sigurno nećemo puštati kao Srbi, da bez ikakva kontakta dolazi u situaciju da šutira sa deset, dvanaest metara. Naš visoki blok bit će za njega samo jedan od problema – istaknuo je Slavko Goluža, izbornik Hrvatske.

No, nije samo Hansen problem. Tu su i brza krila koja s velikim postotkom uspješnosti realiziraju svoje napade, posebice Lindberg, suigrač Lackovića, Duvnjaka i Vorija u Hamburgu.

Imat će Danska i prevagu na tribinama. Svaku njihovu utakmicu redovno prati najmanje 6000 navijača, a za susret protiv Hrvatske bit će ih još najmanje dvije, tri tisuće više.

– Tu smo kao doma. Prijeđemo most i eto nas u Malmeu. Dobro je da su naše  utakmice kasno navečer. Tako svaki dan poslije posla dođem doma, nešto pojedem, sjednem na vlak i evo me za deset minuta od Kopenhagena do Malmea – rekao nam je jedan danski navijač koji ne spada u onu skupinu koja nakon utakmice obilazi obližnje barove.

 – Ne, ja sam poslovnjak koji voli rukomet – zaključio je.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BE
belizar
13:11 19.01.2011.

ma dobit će te po p...i, skandinavske gnjide! jednako ću se veseliti pobjedi nad vama, napuhnutim, albino debilima, kao i protiv srbije.