HUMANITARNI SPEKTAKL

Goran i Zvone za Mostar

21.09.2003.
u 00:00
Ivanišević i Boban u revijalnoj ekshibiciji s Ivom Majoli i 15-godišnjim Međugorcem Marinom Čilićem
Pogledaj originalni članak

ŠIROKI BRIJEG - U sklopu humanitarne akcije "Zvijezde za Kliničku bolnicu Mostar" na terenima Teniskog centra Đulić u Širokom Brijegu, pred oko 1500 gledatelja, odigran je jedinstveni ekshibicijski teniski susret.

Na jednoj strani bili su pobjednik Wimbledona 2001. Goran Ivanišević i kapetan vatrenih sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Francuskoj, Zvonimir Boban.

Njima su se suprotstavili najbolja hrvatska tenisačica svih vremena Iva Majoli i daroviti hrvatski tenisač, petnaestogodišnji Međugorčanin Marin Čilić. Meč je često prekidan zbog dugotrajnih pljeskanja gledatelja.

Goranu Ivaniševiću je nakon susreta protiv Thomasa Mustera 1997. godine drugo pojavljivanje pred Širokobriježanima.

Sve je počelo uvodnim borbama parova, s također atraktivnim imenima. S jedne strane bili su visoki košarkaški "orao iz Drniša" Stojko Vranković, čije vješto baratanje reketom pokazuje kako nije obični teniski rekreativac, te bacačica kladiva, Ivana Brkljačić, svjetska omladinska prvakinja u toj disciplini:

- Uh, ovo mi je prvo uzimanje reketa u ruke. Sad vidim da sam ipak vještija s kladivom. Neću se ubuduće baviti tenisom, jedino ako opet bude kakva humanitarna akcija. Ovom sam oduševljena kao i svim viđenim ovdje - rekla je Ivana Brkljačić.

Stojku i Ivani s druge strane mreže stajali su talentirani mladi polaznici Teniske akademije u Širokom Brijegu, Katja Milas i Mate Čutura.

Rezultat nije važan, poeni se nisu brojali. Iva Majoli više je puta bila u Širokom Brijegu, ali prvi put igrala javni meč:

- Nisam prvi put u Širokom Brijegu. Svaki put se rado vraćam. Obećajem da ću opet doći - rekla je Iva, koja je također bila oduševljena humanitarnom akcijom organizatora.

A oni su se potrudili da sve bude besprijekorno. Čak i vrijeme, jer sve se odvijalo u gotovo ljetnom ozračju.

Pogledajte na vecernji.hr