mlada reprezentacija

Gračan: Šteta što 
smo se povukli, vratit ćemo Englezima u Vinkovcima

Foto: Press Association/PIXSELL
Gračan: Šteta što 
smo se povukli, vratit ćemo Englezima u Vinkovcima
11.10.2014.
u 11:19
Taktika: 
Englezima smo nesvjesno dopustili da nam ostave podređenu ulogu
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine propustila je veliku priliku da već u prvom susretu dodatnih kvalifikacija osigura pozitivan rezultat.

Naime, igrači Nenada Gračana poveli su u Engleskoj, u prvom dijelu igrali jako dobro, ali su u nastavku previše toga posvetili defenzivi i na kraju izgubili 1:2 pa će u utorak u Vinkovcima imati znatno teži zadatak da bi našli put do Europskog prvenstva koje se sljedeće godine igra u Češkoj.

Livaja donio prednost

Englezi su u Wolverhamptonu krenuli bolje, pokušavali su pritisnuti, no naši su dobro stajali, koncentrirano obavljali sve što treba i dobro izlazili prema naprijed. Nakon drugog udarca iz kuta stigao je i pogodak za Hrvatsku. Bradarić je ubacio, Datković prebacio na drugu vratnicu gdje je Marko Livaja ostao sam i s tri metara se lagano naklonio za vodstvo Hrvatske.

I do kraja prvog dijela naši su igrali jako dobro iako je dvaput vratar Livaković sjajno spasio našu mrežu. No, naši su znali dobro i zaprijetiti, dvaput preko Ćorića, pa ne čudi što je komentator na BBC-ju napisao:

"E, da mi je bio takav talent kakvog Ćorić ima sa 17 godina.."

Nažalost, u drugom dijelu sve to nije izgledalo tako dobro. Naši igrači prema naprijed više ništa nisu uspjeli odigrati: Rebić, Livaja, Pjaca, Pavičić, Ćorić povukli su se i to nije slutilo na dobro. Nažalost, takvom defenzivom se i nije moglo izdržati pa su i Englezi zabili glavom za 1:1, a onda i pet minuta prije kraja stigli do pobjede nakon jedanaesterca. Livaković je istrčao, sudac je procijenio da je srušio igrača domaćih. Livaković je pročitao kamo će pucati Berahino, ali nije uspio obraniti.

Hoće li doći pojačanja?

- Šteta što je Livaković zakasnio i skrivio jedanaesterac. Pokušat ćemo uzvratiti istom mjerom, iako su Englezi dobri. Trebali smo biti bolji u dodavanjima, možda smo nesvjesno dopustili Englezima da nam ostave podređenu ulogu - kazao je Gračan.

Tako Hrvatska u utorak u Vinkovcima mora 'ganjati' tih 1:0, jer takva pobjeda vodi nas na Euro. A Gračan bi mogao dobiti i pojačanja u Kovačiću, Haliloviću i Brozoviću.

ENGLESKA - HRVATSKA 2:1

Strijelci: 0:1 - Livaja (13., Datković), 1:1 - H. Kane (58.. Berahino), 2:1 - Berahino (86.-11m)

Engleska: Butland – Keane (od 46. Dier), Moore, Gibson, Shaw – Caskey, Hughes (od 56. Ince), Carrol – Redmord, H. Kane, Berahino. Izbornik: Gareth Sauthgate

Hrvatska: Livaković – Župarić, Datković, Mitrović, Milić (od 89. Miloš) – Bradarić, Ćorić (od 63. Pašalić), Pavičić – Pjaca, Livaja (od 70. Bagarić), Rebić. Izbornik: Nenad Gračan

>>'Vjerovali smo u preokret protiv Hrvatske, mi ćemo ići na Euro'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

GA
Gambit
15:47 11.10.2014.

Ako Kovačić neće igrati za A repku, neka zaigra za U21.