NEREDI U LIGI NACIJA

Grčki navijači provocirali i gađali bakljama navijače Kosova

Foto: ALEXANDROS AVRAMIDIS/REUTERS
UEFA Nations League - Group J - Greece v Kosovo
Foto: ALEXANDROS AVRAMIDIS/REUTERS
UEFA Nations League - Group J - Greece v Kosovo
Foto: ALEXANDROS AVRAMIDIS/REUTERS
UEFA Nations League - Group J - Greece v Kosovo
13.06.2022.
u 10:40
No sve to je na susretu palo u drugi plan zbog nereda domaćih navijača. Stotinjak navijača Kosova bilo je smješteno na stadionu u Volosu na tribinu pokraj najžešćih grčkih navijača.
Pogledaj originalni članak

Nogometna reprezentacija Grčke na domaćem je terenu pobijedila Kosovo s 2:0 u susretu 4. kola druge grupe C Lige nacija. Grci su u sva četiri kola upisali pobjede te su tako već sada osigurali plasman u Ligu nacija D.

No sve to je na susretu palo u drugi plan zbog nereda domaćih navijača. Stotinjak navijača Kosova bilo je smješteno na stadionu u Volosu na tribini pokraj najžešćih grčkih navijača. Grci su poznati kao strastveni navijači svojih klubova i reprezentacije, a imaju i prijateljski odnos sa srpskim navijačima i klubovima. 

Tijekom susreta provocirali su navijače Kosova zastavama na kojima je Kosovo prikazano dijelom Srbije, a krajem prvog poluvremena htjeli su se fizički sukobiti s njima. Zaštitari i policija su to zaustavili, međutim u 71. minuti,  kada je Giakoumakis zabio za vodstvo domaćina, počela je bakljada grčkih navijača. Bakljama i raznim predmetima gađali su navijače Kosova pa je susret prekinut na 10 minuta.

U sučevoj nadoknadi drugi gol za Grčku postigao je Petros Mantalos. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Mileseva
Mileseva
15:54 13.06.2022.

Takozvano Kosovo...